Eilen illalla suunnattiin Sprinkkujen tokotteluihin hallille. Ryhmässä olikin mukavasti porukkaa, joten häiriötä saatiin hyvin. Mukava oli mennä treenaamaan porukan sekaan hallille, koska usein ollaan siellä vain omalla porukalla tuttujen koirien kanssa, nyt mukana oli uusia koiria, varsinkin Väiskille. Aloitettiin siis Väiskin kanssa. Halliin kontaktissa ja hetkeksi paikkamakuuseen hallin reunaan. Kiinnostui muista koirista, mutta piti kontaktin hyvin. Täpäkkänä odotti maassa kun kävin hakemaassa alustan ja palkan repulta.

Aloitettiin ruudulla. Ruutuun matkaa n. 10 m. Väiski istumaan ja vein ruutuun kosketusalustan. Väiski oli jo tässä vaiheessa aivan täpinöissään!! Läpsäytin kerran alustaa ja palasin V:n viereen. Kontakti ja ruutuun lähetys. Ampui täysillä alustalle, josta lelu lensi ruudun taakse. Vielä toinen lähetys toiselta suunnalta samalla periaatteella ja taas ampui ruutuun täysillä. Kolmas lähetys ilman käyntiä ruudussa ja sekin meni mallikkaasti! Viimeisen lähetyksen jälkeen leikkiminen ruudussa ja hauskaa oli. Ehdottomasti yksi mielekkäimmistä liikkeistä Väiskille. Ja mikä mahtavinta, ympärillä olevat 4 muuta koirakkoa (harjoittelivat luoksetuloa/seuraamista yms.) ei häirinnyt pikku herraa ollenkaan! Täysillä tykitti ruutuun ja palutti narupallon minulle. Häiriöstä viis veisasi, hyvä!

Paikkamakuu: oli paikkamakuussa yksin hallin lyhyellä sivulla, eli välimatka minuun noin 27 m. Häiriönä välissä treenaavia koirakoita ja yksi makuun aikana sisään tullut mieshenkilö. Takapalkalla mentiin. En ollut täyttä aikaa, ehkä noin minuutin, en katsonut kellosta. Paikkamakuu vaikutti varmalta, ei liikehtinyt mihinkään suuntaan vaan katse pysyi minussa. Takapalkka toimii kyllä tässä harjoituksessa! Tällä kertaa ei vienyt päätä maahan, okei häiriötä oli varmasti sen verran että ei ihan "uinunut". Paluu vierelle ja vapautus takapalkalle. Oikein pätevä suoritus!

Nouto: Tällä hetkellä ollaan noudossa siinä vaiheessa, että Väiski osaa nostaa ja kuljettaa kapulan, sekä pitää sitä jo jonkin aikaa suussaan. Pitoa ollaan harkattu edestä ja nostoja naksun kanssa niin, että kapula on jonkin matkan päässä jonne Väiski sinkoaa nostamaaan -> naks ja palkka lentää! Into on hyvä, mutta välillä ei malta nielaista makupalaa ennen kun ottaa kapulan uudestaan suuhun. Ilmiö aiheuttaa vähän pientä kapulan pyörittelyä suussa, muuten hyvä.

Luoksepäästävyys: "Tuomarina" Hanna. Haisteli Hannaa mielenkiinnolla, mutta ei nostanut peppua maasta. Viimeisellä kerralla pysyi koko ajan kontaktissa, josta super kehut ja palkka!

Väiskin treenailuun olen erittäin tyytyväinen. Ei turhaa höseltämistä vaan puhtaita suorituksia ja liikkeitä. Mielenkiinto pysyy minussa ja yhteisessä tekemisessä, vaikka häiriötä oli todella paljon. Häiriö ei siis aiheuttanut otteen herpaantumista, mikä antaisi viitteitä jo kisahäiriön kestämisestä. Toki palkkaamattomuutta ei olla vielä harjoiteltu kun 2 liikesarjan putkessa, joten kisat ei kuitenkaan ole ajankohtaisia vielä. Lisäksi seuraamista on nyt tiivistettävä ja sen treenit aloitettiinkin eilen ennen pentukurssin alkua. Naksuttelin oikeaa paikkaa perusasennossa ja palkkasin nakilla omaa kylkeä vasten. Pavelle palkkaaminen onnistuu reideltä, mutta Väiskille ei kun se on niin iso että pää yltää vyötärölle. Väiski autoon ja koiran vaihto.

Paavo tuli halliin myös seuraamisen kautta ja suoraan hallin reunalle maahan. Ei liikkeenä varsinainen paikkamakuu, vain odottamaan kun kävin vaihtamassa Väiskin lelut Paven leluihin ja palkkaan. Odotti hyvin, häntä heilui mutta ei vinkunut. Pavellekin tekee hyvää tulla halliin kun siellä on muita treenimässä. Aloitettiin jäävillä, koska ne on Pavelle varsin vahvat. Seisominen: Otin ensin pari pysäytystä seisomiseen käsiavulla, jotta saisin vahvistettua pysähtymisen nopeutta. Stoppasin kädellä ja samalla lensi taakse päin makupala toisesta kädestä. Pysähtyi hyvin. Sitten liike kokonaisuudessaan ja pysähtyi napakasti ilman käsiapua. Okei, tuohon saa helposti käsiapua muistuttavan liikkeen tehtyä muutenkin, koska kädet heiluu kävellessä ja Paven koko huomioon ottaen, liki sen nenän korkeudella. Maahanmeno: Tämä liike on edelleen todella vahva tai siis maahan painuminen. On nopea ja tippuu heti käskystä, joten tämä liike on ok. Näissä molemmissa liikkeissä vahvistelin myös maassa pysymistä vapauttamalla hetken päästä viereltä. Pysyy hyvin maassa.

Seuraavaksi otettiin seuraamista ja käännöksiä. Kontakti pysyi hyvin, tosin muutama treenailija herätti Paven mielenkiinnon haukahtelemalla. Häntä heiluu edelleen, ja paikka on ok. Perusasennon suoruus liippuu hyvin paljon minun vartalon asennosta. Jos olen yhtään vinossa ylävartalosta Paveen päin, jää vinoon niin, että etu tassut on minusta hieman poispäin. Heti kun itse kiinnitin huomiota omaan seisomiseen, Paven perusasento suoristui. Käännökset oli ihan ok, vasen on nyt parempi kun oikea :). Täyskäännös ok.

Luoksetulo: Tätä en ollut suunnitellut ottavani, mutta häiriö ympärillä oli sen verran hyvä, että en voinut vastustaa. Paavo perusasentoon ja jättö. Matka noin 20 m. Tuli täysillä sivulle, ei rytmin vaihdoksia, eikä hidastelua. Ainoa miinus oli vino perusasento, mutta se korjaantuu kyllä treenin myötä. Nyt olen äärimmäisen tyytyväinen vauhtiin ja innokkuuteen luoksetulossa ja varsinkin kun häiriötä oli ympärillä paljon. Yksi kerta otettiin.

Paikkamakuu: Ryhmässä siis otettiin. Viisi koirakkoa, Pave toinen vasemmalta eli ei aivan reunassa. Vaikka alla oli treenit, vire ei ollut hyvä. Kerroin Pavelle taas että tulee paikka makuu ja silittelin vähän, alkoi jo tässä vaiheessa kiemurtelemaan.. Noo, ei vielä pyyhe kehään. Onkohan minä ite jo paineistanut itseni jotenkin tuon paikkamakuun kanssa? Pave lukee mua kun avointa kirjaa, vaikka en varsinaisesti tiedosta itse tekeväni mitään outoa. Perusasento, maahan ja jättökäsky. Alku oli hyvä. Häntä vaan jaksaa heilua! Piippaaminen alkoi noin minuutin kohdalla. Tässä vaiheessa ajattelin, että tyhmätyhmätyhmä kun en käynyt palkkaamassa aiemmin kun oli vielä hiljaa...... PÖNTTÖ! Kävelin vierelle otin sivulle ja siirryttiin seuraamisen kautta hallin päätyyn ja takaisin paikkamakuu paikalle. Uusi maahanmeno ja jättökäsky. Nyt oli hiljaa ja palasin samaan aikaan toisten kanssa palkkaamaan. Paikkamakuuta on harjoiteltu ennen tätä vinkumisepisodia ihan alusta ja kasvatettu aikaa vähitellen. En ole hypännyt alkutreeneistä suoraan 2 min paikkamaakuuseen, vaan kyllä Paven pitäisi se osata hiljaakin tehdä. Se että miksi se alkoi vinkumaan puolessa välissä, on vielä minulle mysteeri. Odottaako se palkkaa niin paljon, että " ei kestä"? Häiriö oli siis hyvä ja selkeästi paranti paikkamakuuta, mutta ei se ollut hyvä. 

Kaikki meni muuten hyvin, mutta tuo paikkamakuu kismittää vieläkin... Takapalkalla otin yhden paikkamakuun ennen pentukurssin alkua ja silloin pysyin täpäkkänä ja hiljaa. Vapautus takapalkalle. Myös hallissa laitoin takapalkan, mutta ei ollut mielestäni sellaista apua kun yksin harjoitellessa. Täytynee koittaa sitä purkkia edessä vielä.

Minä suuntaan tänään viikonlopun viettoon Vierumäelle. Luvassa Body and Mind -viikonloppu kera rentoutuksen, kehon hallinnan ja hyvä ruoan. Sitten jaksaa taas painaa syksyn sateissa.