Perjantai-illan tokoilut olivat sitten vähälle aikaa tässä. Välillä on kyllä ihan karmaisevalta tuntunut lähteä viikon päätteeksi perjantai-iltana 20-21 treenimään, joskus on väsyttänyt ihan törkeästi, mutta kaikki kerrat on käyty. Aiheena siis seuraaminen + liikkeestä maahanmeno, paikkamakuu, luoksepäästävyys ja hyppy.

Seuraaminen; Aivan *erseestä. Kaikki muu kiinnosti tällä kertaa enemmän kun seuraaminen.. ei auttanut wubba eikä pallo eikä namut.. pöh. Kiva viimeisellä kerralla näyttää näin taidokasta seuraamista, kun jatko on kiinni ohjaajan suosituksista.. Saatiin kuitenkin muutama onnistunut pätkä ja palkkaus. Tähän liitettiin suoraan liikkeestä maahameno, joka meillä meni hyvin. Väiskin takapää on tässä liikkeessä todella hidas. Etupää on ollut maassa jo jonkun aikaa, ennen kun peba tavoittaa maan. Nopeutta tähän pitäisi saada lisää. Otettiinkin leikkimielinen kisa pelkästään liikkeestä maahanmenosta (ei tarvinnut kontaktissa seurata). Oltiin aikalailla hitaimpia tässä lajissa, tosin Väiskin etupää oli nopea ja tasoissa monen muun koiran kanssa, mutta peräpään valuminen veikin sitten meidän mahkut.

Paikkamakuu; Kompaten edellisen liikkeen ensimmäistä lausetta....... Nousi varmaan neljä kertaa, eipä näyttänyt suurempaa syytä olevan. Maassa oli joku kiva haju ja naapurikentältä leijaili myös joku kiva haju.. voi kääk oikeesti!!! Lyhentämällä palkkausväliä sain penskan pysymään edes hetken paikoillaan.. auf wiedersehen jatkotreenipaikka..

Luoksepäästävyys; Tämä oli hyvä suoritus. Istui koko suorituksen ajan tuomarin lähestyessä. Pusutti tuomaria mutta rauhoittui sitten takaisin kontaktiin. Tämän ei luulisi oleva ongelmaliike miellä, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä setteri päähänsä saa

Hyppy; Hyppy oli hyvä, jäi käskystä seisomaan esteen toiselle puolelle. Jatkossa pitää keskittyä saamaan Väiski jäämään ihan vähän kaummaksi esteestä, koska tulevaisuudessa takaisin hyppy voi kohta olla aika vaikeaa. Liike ihan ok muuten, irtosi hyvin.

Summa summarum: kurssi oli hyvä, tosin vähän jäin kaipaamaan sellaista henkilökohtaisempaa neuvontaa tai jotain, mutta eihän 10 koirakon kanssa pysty kovinkaan paljoa jokaiseen keskittymään. Edistystä on taas vähän tapahtunut, lähinnä tuo peräpään käyttö niistä uusimpana ja tärkeimpänä. Touhuilu treeneissä on ollut molemmille hauskaa ja tästä jatketaan, haku seuraavaan ryhmään laitetaan. Pidetään sormet ja tassut ristissä, että päästään. Seuraava jatkoryhmä alkaa kesän alussa.