Keskiviikko iltana suuntasimme taasen Malminkartanon kentälle tokotreeneihin. Molempien poikien treenit oli peräkkäin, joten jokunen tuntihan siellä kentällä taasen viihdyttiin. Ensin oli Väiskin vuoro. Aiheena oli, kaukkarit, paikkamakuu ja kaikki muut alokasluokan liikkeet "workshop" tyyppisesti. Meillä oli oli 2 apuohjaajaa, joten kierrettiin ohjaajalta toiselle ja tehtiin aina yksi liike per ohjaaja. Kaikki liikkeet tehtiin käskytettyinä.

Seuraaminen + käännökset: Häiriötä oli todella paljon. Silti paketti pysyi hyvin kasassa. Vasemmalle käännös oli hyvä, mutta aukesi liiaksi taakse. Kontakti pysyi, mutta perä kääntyi liiankin vauhdikkaasti taakse. Täyskäännös ja oikea oli ok. Palauteena oman asennon korjaaminen, annan liikaa vasemmalla olkapäällä vartaloapua, joten siksi Väiski kääntyy liikaa vasemmalle tai siis kääntyy taakse. Ja muutenkin omaan ryhtiin seuraamisessa pitää kiinnittää huomiota. Olen hieman kumarassa Väinöön päin ja siksi mm. muutama perusasento kääntyi vinoon eli Väiskin perä meni minun taakse.

Liikkeestä maahanmeno: Seuraaminen paljon parempi kuin itse seuraamispisteessä. Maahanmeno oli himpun hidas, mutta pysähtyi heti käskystä. Palaute: maahanmenoja nopeammaksi.

Luoksetulo: Jäi haaveilemaan ja seurailemaan kentän muita treenaajia. Ajatuskatkos. Nollattiin tilanne, nostatin vähän narupallolla ja uusiks. Tuli hienosti ja vauhdikkaasti. Palautteena pitää kiinnittää huomiota siihen, että vauhti ei kasva liikaa ja Väiski törmää minuun tullessaan sivulle kovalla vauhdilla.

Liikkeestä seisominen: Seuraaminen oli taas parempaa kuin perusseuraamisharkassa. Pysähtyi hyvin, etutassu otti askeleen käskyn jälkeen, muuten hyvä.

Hyppy: Hyppäsi hyvin ja vauhdikkaasti. Kouluttaja kiinnosti sivulla ja sitä piti jäädä pälyilemään vähän. Muuten pysyi hyvin paikoillaan.

Kokonaispalaute oli hyvä, edistytty ollaan varsinkin seuraamisen suhteen. Vireen ylläpito on tällä hetkellä se haaste. Se kun vähän laskee ja nousee kun lehmän häntä. Välillä tehdään sata lasissa ja välillä ei vois vähempää kiinnostaa. Treeneistä jäi oikein hyvä mieli.

Sitten oli Paten vuoro. Aiheena perusasennot, käännökset oikealle, vasemmalle ja täyskäännös ja seuraaminen. Pavella on kyllä ihana draivi päällä näissä treeneissä. Häntä heiluu koko ajan ja kaikki liikkeet suoritetaan sata lasissa. Keskittyminen kentällä on myös hyvä, meidän ryhmässä on liki 15 koirakkoa, niin meteliä ja liikettä kentällä riittää. Lisäksi siellä treenaa toinenkin ryhmä yhtäaikaa. Liikkeet itsessään meni hyvin, vasemmalle käänöksissä on vielä hiomista mutta muuten ollaan näiden liikkeiden osalta hyvällä mallilla.

Sitten tämän päivän agiliidot. Luvassa hyppyrata. Myös Väiski pääsi treenaamaan kentällä Paven radan pätkää.

Haasteena radalla pituuden jälkeen oleva hyppysarja. Paljon takaakiertoja ja pari välistävetoa. Ensimmäisellä kerralla kosahti 8 / 9 aidalla, olin armottomasti myöhässä, enkä saanut enää heitettyä Pavea 9 aidalle. Otettiin uusiksi. Muurilta pituudelle annoin Paven edetä itsenäisesti ja hyvin se irtosikin, joten minulle jäi paremmin aikaa vastaanottoon 8 aidalta ja olin jo hyvissä ajoin asemissa. Rata oli vauhdikas ja Pavella oli todella kova vauhti päällä. Kepeillä se urisi mennessään, ei siis olla kaukana että vire on niin kova, että se huutaa siis haukkuu mennessään! WAU, en koskaan uskonut saavani sitä niin innostuneeksi tekemisestä kentällä, mutta niin vain on!! Muutenkin meno oli todella tarkkaa ja hyvää. Toisella kieroksella rata meni puhtaasti läpi, muutamassa kohdassa olin itse myöhässä, mutta sain kuitenkin kasattua itseni ja matka jatkui. Todella tyytyväinen olen ja hyvää palautetta saatiinkin!

Myös Väiski pääsi treenaamaan. Väiskin vire kaikessa tekemisessä on ollut nyt hyvä, joten ajattelin testata sen osaamista pienellä radan pätkällä.

Vitsi mikä meininki oli Väiskin menossa, ei hetkenkään epäröintiä vaan haki esim. 2 putken jo hyvin 1 hypyllä. Minun ei tarvinnut juurikaan liikkua, vaan pystyin ennakoimaan jo etenemistäni 3 aidalle ja ohjausta 4 kauempaan putken päähän. Vauhti oli hyvä! Ensi kerralla on kyllä saatava videokuvaaja mukaan, koska Väiskin meno on kyllä hienoa katseltavaa. En olisi kyllä uskonut kaiken tämän jälkeen, mutta niin vain herra V:kin on syttynyt agille. Otettiin myös takaa kiertoja yksittäisillä esteillä ja putken hakemista pimeästä kulmasta.

Muutoin ollaan viihdytty agikentällä kera Eeva ja Gimma, varsin useaankin otteeseen tällä viikolla. Kivaa on kun on seuraa ja joku jolle murista jos ei radalla onnistu. Kiitos Eevalle. Myös Eevan ja G:n työskentelyä kentällä on ilo katsoa, G oppii ihan sika nopeesti. On se vaan tykki! Väiski on päässyt sänkipellolle kirmailemaan kera Gimma ja Toukkis. Vähän niillä on vauhtia! Mukavaa että viihtyvät toistensa seurassa, tosin meno on kyllä aikas päätöntä toisinaa.

Huomenna menen Väiskin kanssa läpivalaisuun. Eli luvassa lonkka-, kyynär- ja selkäkuvat. Vähän jännittää, tosin aika pirusti. Toivon että Väinö on terve ja ehjä luustonsa osalta, että harrastaminen voi jatkua. Mutta palataanpa sitten kuvaustulosten osalta myöhemmin.