No jos eilen ei ollut Väinön päivä, niin tänään todellakin oli !! Töistä tultua paineltiin pihalle Väinön kanssa, tarkoituksena ottaa luoksetuloa (ei tokon luoksetuloa) ihan hihnalenkillä kun vastaan tulee ihmisiä ja toisia koiria, polkupyöräilijöitä tms. Meillä on luoksetulossa käskysana on TULE. Ohituksissa käytössä on KATSO, jolloin Väinö seuraa kontaktissa. Niin, siis tänään ajattelin että emme treenaa, koska eilinen oli jotenkin niin onneton yritys. Pakkasin mukaan pehmeän patukan ja tennispallon, suunnattiin lenkki niin, että päästiin ohittamaan iso hiekkakenttä. Ajattelin, että mennäänpä vähän leikkimään vintiön kanssa.

Aloitettiin kuitenkin sivulletulosta perusastentoon, jonka jälkeen lensi patukka. Sivulletulo oli hyvä, vähän jäi taakse mutta korjasin kädellä. Kutsuin Väinön luo, kun riehui patukkansa kanssa, jolloin lensi pallo toiseen suuntaan. Kyllä oli Väinön mielestä kivaa! Penska veti sen minkä kintuistaan pääsi pitkin kenttää. Leikkiä jatkettiin hetki ja lopetettiin irroittamiseen, josta palkkana nami. Jatkettiin perusasentoon sivulle, josta maahan ja voikun meni Väinö säpäkästi ja AIVAN suoraan maahan. Tästä kontakti ja palkka lensi taas! Leikkiä jatkettiin hetki, välillä irrotusta harjoitellen, jolloin pallo lensi vastakkaiseen suuntaan.

Seuraavaksi otettiin sivulletulo - maahanmeno - paikka -harjoitus. Väinö yllätti todella positiivisesti = patukka / pallo näytti olevan todella hyvä motivointiväline. Pysyi paikallaan liikahtamatta, pystyin siirtymään jo n. 3 m päähän Väinöstä. Palasin Väinön sivulle ja istu -käsky -> patukka lensi palkaksi. Aivan mahtava penska!!! Paikallaoloa harjoiteltiin vielä 3 krt, jonka jälkeen leikittiin hetki. Paikallaolo on siis kehittynyt huimasti, lopputuloksena voin sanoa, että lelupalkka näyttäisi tässä olevan parempi palkka kun nami, koska nami ei jaksa (?) motivoida tarpeeksi vaan Väinö voi jo hetkenkin päästä nousta ylös.

Tästä jatkettiin vielä metsään juoksemaan, harjoiteltiin samalla luoksetuloa. Oikein onnistunut lenkki kaikenkaikkiaan, Väinö tarkkailee todella hyvin minun kulkemista. Olen vaihtelevasti palkannut Väinöä oma-aloitteisesta luoksetulosta joko namilla tai lelulla. Lisäksi käytän luoksetulokäskyä kun näen Väinön tulevan kohti. Huomenna uusi päivä ja uudet kujeet .