Väinö on jo asettunut hienosti taloksi. Oma paikka tunnistetaan hienosti, sekä aitaus koetaan turvalliseksi paikaksi. Arkiaamut ovat lähteneet rullaamaan oikein hienosti. Kun herään, pojat nukkuvat vielä sikeästi alakerrassa ja heräilevät kun tulen alas. Väinö on jo hienosti oppinut pidättämään yön yli, pissoja ei ole nyt pariin viikkoon tullut yöllä sisälle, mikä on mielestäni jo varsin hienoa 13 vkoiselle pennulle.

Aitaukseen Väinö jää hienosti aamupissojen jälkeen, kun lähdemme Paavon kanssa ulos. Enää ei vikistä eikä vinguta yhtään, vaan käy suoraan nukkumaan kun laitan takaisin aitaukseen. Päivisin on vielä yhdet pissat tullut, mutta esim. maanantaina ylätti hienosti olemalla yli 6 h pissaamatta. Edistystä siis! Väinö yrittää kovasti saada Paavoa leikkiin kanssaan ja on jo siinä hieman onnistunutkin. Painivat ja nujuavat keskenään, sekä "kinastelevat" samoista leluista. Alkuasetelmiin koiruuksien välit on parantuneet huomattavasti.

Väinö kävi eilen 10.6 pentuarvioinnissa Koirakoulu Kitissä (Jenni). "Tuomio" oli kutakuinkin sellainen kun olin odottanut; jonkin verran miellyttämisen haluinen, vietikäs ja varsin kovahko pentu = täys luupää siisKlink Klink (raha). Testissä testattiin pennun käyttäytymistä vastaan tulevia ihmisiä ja koiria kohtaan, luoksetuloa vapaana kun lähellä toinen koira. Kun pentu jäi tuijottamaan ihmistä, heti kielto, samoin myös koirien kohdalla. Luoksetulossa oli ongelmia, kotona pelloilla homma toimii hienosti, mutta nyt kun kohteessa oli myös toinen, vieras koira, mielenkiinto siirtyi toiseen koiraan ja mie olin aluksi ilmaa. No tämä alkoi sujumaan kiellon ja tehosteen kanssa varsin hyvin. Ohitukset myös. Samalla harjoiteltiin hihnakäyttäytymistä, Väinö ei kyllä vielä vedä hirmuisesti, mutta neuvoksi sain kitkeä pienenkin vetämisen heti pois. Tähän käytetään puolikuristavaa pantaa, hihna kahden sormen varassa sivulla ja kun hihna kiristyy kielto ja terävä nyppäsy hihnasta. Tätä alkuun ihmetteli ja alkoi poukkoilemaan, mutta loppujen lopuksi OK. Tätä jatketaan kotona.

Väinö on vielä todella nuori pentu, joten pentumaista mielenkiintoa sallitaan kyllä, mutta vetäminen ja toisten koirien / ihmisten luo vetäminen kitketään nyt systemaattisesti pois, jotta ongelmia ei myöhemmin tule. Syy miksi menin arvoittamaan pennun oli, että muistutan itselleni taas nämä pelisäännöt joita Paavonkin kanssa melkein kaksi vuotta sitten noudatettiin. Paljon on asioita tai lähinnä ajoitus kiellossa ja kiellon vahvisteessa unohtunut, kun ei niitä Paavon kanssa paljoa olla viime aikoina tarvinnut käyttää. Itseään on hyvä herätellä ja ottaa neuvot vastaan, kun sitä on itselleen niin pirun sokea, että ei näe jos tekee jotakin väärin.

Pikku herra on oppinut hienosti muutenkin käyttäytymään. Aamulla kun Paavo saa ensin ruokansa, odottaa Väinö kiltisti läheisellä matolla omaa kuppiaan aitaukseen. Ruoan saa kun malttaa istua ja ottaa kontaktin. Hieno pikkuinen, kaikin puolin olen tyytyväinen tähän tilanteeseen ja hyvillä mielin kesää jatketaanHymy.