Väinö jääpi nyt hetkeksi virallisista tokotteluista sivuun tuon pörriäspelkonsa takia. Eilen iltaiset treenit osoittivat, että pelkotila alkaa nyt huidella sellaisissa sfääreissä, että minäkin alan olla todella huolissani. Meidän treenivuoro meni kentän laidalla istuessa, seurattiin ryhmän touhuilua vähän sivummalta. Alku oli taas ok kentällä, mutta hetken kuluttua takapään kyttääminen alkoi ja se meni nopeasti siihen pisteeseen, että Väiski pyrki häntä koipien välissä kentältä pois. No eihän siinä auttanut muu, kuin vähän kiertäen siirtyä pois kentältä, rauhallisesti yhtä matkaa, niin että paniikki ei päässyt kasvamaan liian suureksi. Kentän reunalla Väiskin pelkotila kasvoi kasvamistaan ja Väiski alkoi tärisemään ja kuolaamaan.. Yritin rauhoitella silittelemällä ja puhumalla, hetken päästä olikin niin väsy tai stressaantunut, että kävi maaten. Odoteltiin vielä hetki, kun näin Eevan tulevan G:n kanssa kentälle. Vähän Väiski piristyi Eevan nähdessään ja häntäkin heilui. Sitten autoon ja Paven vuoro.

Paavo tokottelee tällä hetkellä ihan alkeisryhmässä. Vuorossa oli taasen perusasennot ja niissä koiran asennon tarkkailu, palkkaus vain suorasta perusasennosta. Perusasennoista siirryttiin käännöksiin. Kaikki käännökset käytiin läpi ja itsekin huomasin, että Paven vasurille kääntyminen on parantunut huimasti. Himppusen Pavea häiritsi ihan kentän laidalla harrastavat skeittarit ja ramppien pauke, mutta oli mukana täysillä tekemisessä kuitenkin. Loppuun otettiin liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Näissä ei ongelmaa. Loppuvaiheessa Pavesta selkeästi huomasi, että se väsyi ja keskittyminen alkoi herpaantumaan. Muutoin olen erittäin tyytyväinen Herra P:n treeneihin. Kotiläksynä käännökset ja liikkeestä maa ja seiso.

Tuo Väiskin ongelma tuottaa nyt aikas paljon harmaita hiuksia meikäläiselle.. Nyt toihuillaan sitten kotosalla ja takapihalla. Vaikka säpsyilyä ilmenee sielläkin, on molemmat paikat kuitenkin turvallisia Väiskin mielestä. Leikkiminen onnistuu kotipihalla, joten sitä vahvistetaan nyt. Meidän poppoo jää nyt perjantaina lomalla, kokonaiset 4 viikkoa odottaa lomaa vielä!! Katsotaan mihkä suuntaan Väiskin homma kehittyy loman aikana. Ensimmäiseksi viikoksi suunnataan Kuopion suunnalle ja luvassa onkin Väinön kasvattajan järjestämät Redword päivät Jyväskylässä. Toivottavasti ongelma lieventyisi lomalla, kun on eri ympäristö ja erityyppistä tekemistä tarjolla. Apuna tällä hetkellä on myös DAP panta ja haihdutin (pistorasiahässäkkä). En tosin tiedä onko näistä hyötyä, mutta pakko tässä on jotakin yrittää!