Tuli ilmo s-postiin perjantaina, että force majore syystä peruuntunut yksi kurssi tuolla Sporttikoirahallilla ja nyt nopeille edulliset reenit luvassa. Sain kun sainkin napattua kahden tunnin ajan! Ilmo tuli about puolen päivän aikaan ja n. viiden minuutin päästä tuli ilmo, että kaikki vuorot menneet. Meillä kävi tuuri tällä kertaa! Aiheena oli siis tiivis kaksituntinen agiliitoa molempien kanssa. Paavo oli kyllä jo aivan täpinässä kun näki mitä tilassa oli.

Paavolla aiheena seuraavanlainen käännökset + etenemisharjoitus hieman muokattuna, koska kenttä ei antanut periksi tehdä noin pitkää keskiosaa.

Eli jouduttiin pätkäisemään pois yksi este tuosta suoralta, muuten kuten kuvassa. Kierrätin vaihtelevasti esim. 2 esteellä takaakierrolla tai suoralla hypyllä + tiukka käännös oikean kautta eteelle 3. Takaa kierrot onnituivat hyvin. Paavo on selvästi sisäistänyt mitä KIERRÄ -käskyllä tarkoitan. Lopetettiin kuvan esteeseen 14 eli tehtiin 4 aidan etenemis- / irtoamisharjoitus ja hyvin meni. Kuola vaan lensi mennessä, kun Pavella tuntui olevan tosi kivaa. Lisäksi otettiin pelkästään takaakiertoja vaihtelevalla matkalla. Vasemmalta (eli mun vas.puolelta lähtö) takaa kierto on Paavolle huomattavasti helpompi kun oikealta eli oikelta takaa kiertoihin lisäreeniä.

Kuvan aitasuoran kohdalla hallissa oli vasemmalla puolella puomi sekä keinu. Lisättiin nämä rataan ja voi jumpe mitä vauhtia Pave pinkoi! Otettiin kontaktit huolella, koska näissä on ollut ongelmana se yli hyppiminen. Tällä kertaa ei elettäkään yli hyppäämisestä, vedin pari ensi kertaa kädellä namun kanssa alas asti ja istu + odota -käsky. Luvan kanssa jatkettiin. Keinulla Paavo on edistynyt hurjasti! Ei minkäänlaista epävarmuutta keinun laskeutumisessa vaan varman näköisenä laskeutuu. Tämä oli huippu pätkä molempien mielestä!

Yksittäisinä esteinä otettiin putkelle eri ohjauskulmia ja kepit. Hallissa oli kaiken muun über hienon lisäksi taittuvat kepit, ei kujakepit vaan sieltä juuresta sivulle käännettävät. Putkelle ohjaukset menivät nekin aivan loistavasti. Päästiin täysin vastaiseen ohjauskulmaan eli putken suu osoitti täysin eri suuntaan mistä lähdettiin. Hienosti haki Paavo putken suun ja sinne uppos! Mahtava jannu! Kepit ovat edelleen vaiheessa. Niitä on käännettävä vielä jonkin verran sivulle, että Pave hoksaa pujotella. Positiivista ennen kaikkea se, että menee nuo vähän käännetyt aivan mahtavalla draivilla. Into on kova mutta silti pitää esteen suorittamisen kasassa! Hyvä! Paspartuusta ei saatu kuvia reenilöistä, mutta sitäkin hauskempaa meillä oli.

Väinöllä aiheena aita, putki ja hauskan pito . Väiskin kanssa ei olla agia juurikaan harjoitettu alun jälkeen, mutta otettiin silti kaikkea pientä kivaa. Ensin yhdellä aidalla lelun kanssa ja sitten kaksi aitaa. Väiskille tuo patukka ja uusi Wubba on kyllä ihan must -leluja, niiden eteen seisois vaikka päällään jos osais. Aidan rimat oli melkein alimmalla, koska pointti ei todellakaan ole aiheuttaa mitään haittaa penskan kehitykselle tässä vaiheessa ikää. Aidat meni hyvin, alkuun kahden aidan radassa toinen aita oli kiva kiertää ja pinkaista suoraan lelulle, mutta minun oikea-aikaisella ohjauksella tästäkin päästiin ja kaksi estettä mentiin oikein hienosti.

Seuraavaksi otettiin putki. Ensimmäisen kerran ihmetyksen jälkeen putkesta tuli aivan mahtava este Väiskin mielestä! Sukelsi kun hurjapää putkeen joka kerta! Tätä oli mukava katsoa, koska Väiski selvästi nautti tämän esteen tekemisestä tai no ainakin palkasta esteen jälkeen . Otettiin myös putke eri kulmista ja myös takaaleikkausta tehtiin. Takaaleikka ei aiheuttanut Väiskissä sen kummempaa ihmetystä vaan sukelsi putkeen kun vanha tekijä! Otettiin myös putki + aita yhdistelmä niin, että putkeen ohjasin reilusti vinosta kulmasta. Tämä toimi kun unelma ja Väiskillä oli hauskaa! Huippu penska! Mitä tahansa tuon kanssa tekee, niin se tekee kyllä aivan täpöllä. Loppuun otettiin vähän seuraamista ja patukan kanssa riekkumista. Seuraaminen oli oikein hyvää, nyt en ottanut perusasentoa ollenkaan mukaan vaan mentiin vauhdista. Loppuun kuvapläjäys, kiitos Mikalle filmailuista!

Joko saa tulla?

Wubballe kyytiä!

Kiitos Eevalle ja Mikalle seurasta, mukavaa että pääsitte mukaan! Otetaan ehdottomasti uudestaan!