Eilen illalla otettiin vielä tokoilut. Mentiin treenamaan tuohon Niipperin koulun pihalle. Pihalla oli häiriötä antamassa mm. nuorisoa skoottereineen, ohi pyöräileviä lapsia ja lenkillä olevia koirakoita. Aiheena oli ruutu, luoksetulo ja noutokapulan suussa pito. Lisäksi Paavon kanssa otettiin väliin tolpan kierto + seiso -käsky, Väiskin kanssa otettiin perusasentoa ja vasemmalle käännöksiä pylvään ympärillä.

Paavo;

  • Ruutu; Aloitettiin ruudussa kosketusalustan naksuttelulla. Paavolle kosketusalusta on tuttu, joten ei ongelmaa. Ruutu oli about 2 X 2 m ja keskellä alusta. Palkkasin lelun heitolla taakse kääntymisen jälkeen. Hyvä alku. Ruutua ei olla juurikaan tehty, mutta ihan kiva vaihtelu.
  • Luoksetulo; Paavolla sivu -käsky toimii luoksetulokäskynä. Vauhti ei kyllä päätä huimaa aina välillä, mutta välillä taas tulee reippaasti suoraan sivulle. Olen palkannut vaihtelevasti; liikkeelle lähdöstä, ohijuoksuna lelun heitolla tai perusasenoon tulosta. Liike itsessään toimii, nyt vain pitää saada lisää varmuutta!
  • Noutokapulan suussa pito; Aloitettiin perusasennossa. Laitoin käden kuonon päälle ja kapulan suuhun. Palkka kun piti hetken, toistoja 3 ja vapautus. Oli aluksi vähän hämillään, mutta kun namua hommasta sai niin mikäs siinä. Ihan OK suoritus alkuun.

Paavon vire oli hyvä läpi reenin, teki innolla ja oli mukana hommassa. Häiriöt ympärillä ei häirinneet ollenkaan vaan keskittyi täysin yhdessä tekemiseen. Hyvä mieli jäi!

Väinö;

  • Ruutu; Aloitettiin ruudussa kosketusalustaan tutustumisella. Väinölle kosketusalusta ei ole kovinkaan tuttu, joten aloittettiin siitä. Ruutu oli saman kokoinen kun Pavelle ja keskellä alusta. Palkka ja naks kun tassu osui alustaan. Tätä otettiin 3 kertaa, välillä leikittiin. Loppuun kun käveltiin ohi, bongasi itse alustan ruudusta ja suunnisti sisään. Oikein hyvä suoritus ja palkka lensi taas.
  • Luoksetulo; Tämä liike on Väiskille helppo kun palkkana on sukkawubba. Tulee oikein vauhdilla! Matka on about 10 m ja palkkaustapaa vaihdellen mennään. Varmuutta lisää tähän suoritukseen vielä niin avot!
  • Noutokapulan suussa pito; Aloitettiin perusasennosta ja samalla tavalla kun Pavella. Väiski hoksasi tämän jotenkin paremmin kun Pave. Toistoja otettiin myös 3 ja vapautus leikillä.

Loppuun otin vielä seisotukset lasiovea vasten, niin näin miten penska seisoo. Sunnuntain näyttelyä Mäntsälässä silmällä pitäen siis. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että seisoo oikein nätisti. Jalat ei enää mene /   \, vaan varaa hyvin painon etupäälle. Jää nähtäväksi miten menee sunnuntaina, hoikka Väiski on vieläkin, eikä loman alun syömättömyys juurikaan ole asiaa parantanut.. Lauantaina suuntaan Murren Murkinaan kera Väinö. Väiskillä alkaa nyt raakaruokinta, kun ikääkin tuli mittariin se 1 vuosi meidän reissun aikana. Väiski sai lahjaksi jo viikkoa ennen s-päivää uuden hienon nahkapannan. Tulevana viikonloppuna otetaan kuvat ja mitat, niin päivittyy nekin.

Poikien välillä on jotakin pientä kitkaa loman jäljiltä havaittavissa. Esim. alkuviikosta istuin sohvalla ja Pave oli mun edessä lattialla. Väiskin tullessa lähemmäs hyökkäsi tämän kimppuun hampaat irvessä.. Mitään ei sattunut, Väiski alistui joten se siitä. Jos ollaan hihnalenkillä kaikki yhdessä, molemmat tekevät mitä "ihanimpia" temppuja; vetävät hajuille ja sinkoilevat miten sattuu. Noooo... eiköhän se tästä taas tasoitu kun aikaa kuluu, mutta olihan se 3 viikkoa aika pitkä aika olla erillään..