Yes, meidät hyväksyttiin HSKH:n kilpailuvalmiiden ryhmään!!!! Ehdittiin ennen tunnin alkua lämmittelemään toisella radalla ja Pave olikin hyvässä vireessä. Koetunnilla oli pieni radan pätkä, jossa erilaisia ohjausharjoituksia ja kepit. Noh, ne kepit ei meillä ole valmiit ja se oli jo tiedossa kouluttajallakin kun kurssille haettiin. Se ei kuitenkaan haitannut, vaan saatiin suorittaa kepin niin kun on tähän asti harjoiteltu. Muuten radan suoritus oli Pavelta hyvin tarkkaa. Käännökset ja takaa kierrot meni just nappiin ja oli hyvin siistejä.

Kepit tuotti meille vielä vaikeuksia, mutta hyvin ne meni kuitenkin. Saatiin hyviä ohjeita niiden treenaukseen ja siihen miten ne opetetaan vastaiselta puolelta mistä olen nyt opettanut. Olen tyytyväinen, oikein tyytyväinen Paavoon. Hienosti teki radan ja sen ansiosta ollan nyt uudessa ryhmässä! Innolla odotan ensi viikon treenejä. Seuraavaksi oli vuorossa hieman poran käyttöä ja aitojen kasausta. Ojangossa on vielä näin keväällä talkoita ja hommia tehtiin hetki. Sitten oli Väiskin vuoro.

Väiskin kanssa otettiin ensin seuraamista ja käännökset oikealle ja vasemmalle. Palkkana tällä kertaan broileribullat. Oikein hyvää seuraamista tarjosi ja palkkasin vaihtelevasti liikkeestä ja eri askelpituuksista. Käännöksissä, varsinkin vasemmalle, koetin tarjota Väiskille vähän vartaloapua. Tein niin, että käänsin pään ja vähän hartialinjaa jo vasemmalle ennen käännöstä. 2 oikein hyvää käännöstä vasemmalle saatiinkiin. Oikealle kääntyvät onnistuvat paremmin, mutta jonkun verran on epävarmuutta vielä, koska seuraaminen leviää välilä. Imutusta kehiin! Haastavinta kai itselle esim. tuossa vasemmalle käännöksessä on käyttää vartaloa ja jalkoja vähän eri aikaan, vinkin antaminen hieman etukäteen näyttää kuitenkin toimivan. Väiskin kanssa agiliidettiin myös.

Otettiin varsin yksinkertainen harjoitus, jossa joutui kuitenkin tekemään kierron ja napakat käännökset. Putki on Väiskille se POP juttu ainakin vielä agissa. Ryntää sisään ihan hurjapäänä!! Sen mitä pystyin seuraamaan Väiskin tekemistä, niin huomasin, että 3 esteeltä se lukitsi suoraan putken katsellaan ja minä sain ohjata kauempaa. Palkkana tällä kertaa patukka ja broileribullarnat. Otettiin myös takaaleikka harjouitus aidalta putkeen. Tässä ei ongelmaa, koska putki todella on Väiskille POP . Loppuun mentiin vielä puomi namialustan kanssa, vauhtia alkoikin jo löytyä ja kontaktille jäikin paikka -käskyllä hienosti. Taitaa meidän Väiskistä tulla kuitenkin agikoira, vaikken alkuun sitä meinannut sen kummemmin agiin tutustuttaa. Tänään meikäläinen hurauttaa kera poikien Kuopioon, suunnitelmissa rento viikonloppu ulkoillen jos nyt ei ihan räntää vaakatasossa sada!

Tänään lähtee viimeisella matkalle meidän vanha herra Jesse 15 v. Jesse on elänyt oikein terveen, hyvän ja pitkän elämän maalla, nauttien pitkistä ulkoiluista ja äitini hellästä hoivasta. Vanhuus tuo kuitenkin tullessaan esteitä ja nämä esteet on nyt kasvaneet liian suuriksi.

Yhteinen aika pian lopussa on.
Sitä hyväksyä on vaikeaa.
Päivät nuo, leikit ja riemut auringon
taivaanrannan taakse katoaa.
Pian sammuu säde viimeinen.
Siitä kiinni pitää voi mä en.

On ikävä suuri ja loputon,
mut sinun onnesi yksin tärkeintä on.
Tule uniini, tule tuulenhenkäyksiin,
tule elämäin illan ja aamun ruskotuksiin.