Tiistai-iltana vuorossa treenilöt Ojangossa. Ensin oli Paven vuoro agiradalla ja sitten Väiskin vuoro HSKH:n tokokurssilla.

Paavon kanssa otettiin ohjausharjoitus puomilla ja putkella niin, että putki U-muodossa puomin alla. Putken sisään meno ja ulostulo aivan puomin ylösmenon vieressä. Tarkkana sai olla ohjauksessa, että meni oikean esteen. Yhtään jos jätin koiran selän taakse, niin meni puomille vaikka piti mennä putkeen. Harjoitukseen lisättiin myös toinen putki puomin alastulon alle U-muotoon ja päihin aita sekä toiseen päähän pöytä. Myös aidalla otettiin kiertoharjoitukset ja tiukat käännökset, jossa apuna vartalo-ohjaus ja koiran kuljetus hieman jo valmiiksi, niin että käännös on napakka eikä karkaa pitkäksi. Vitsi mie oon hyvä selittämään.. Loppuun otettiin kepit. Kepeillä Pave on edistynyt nyt hienosti, pieni käsiohjaus tarpeen, mutta kyllä se sieltä lähtee itsenäisesti hakemaan pikkuhiljaa!! YES! Tätä on odotettu! Ojangossa oli vain yksi täysi kenttä esteitä, joten alkuperäisen suunnitelman mukaista rataa ei päästy tekemään. Torstaina on agilityn osalta Ojangossa Tehis Cup, jonne siis suuntaamme Paven kanssa.

Väiskin vuoro tokokentällä. Aiheena tällä kertaa luoksepäästävyys, paikkamakuu (nämä molemmat tehdään jokaisen treenikerran alussa), hyppy ja luoksetulo.

  • Luoksepäästävyys; Istui kun tatti. Kontakti ei pitänyt kuin alussa, mutta ei persus hievahtanutkaan maasta kun kouluttaja tuli silittämään ja tervehtimään. Oikein mallikas suoritus!
  • Paikkamakuu; Aika 1 min ja matka n. 10 m. Jäi vähän vinoon, mutta ei valunut lonkalle tms. Välillä pälyili naapurikentän treenaajia, mutta ei mitään elkeitä ylösnousuun. Rivissä 10 koirakkoa ja etäisyys n. 2m toisesta koirasta. Oikein hieno suoritus häiriöstä huolimatta!!
  • Hyppy; Vaikka tätä liikettä ei olla harjoiteltu paljoa, suoritukset olivat aivan täydellisiä. Vauhdikas hyppy ja jäi seisomaan n. 1½ m päähän esteestä (mikä minusta hyvä tulevaisuutta ajatellen). Palkkasin lelun heitolla taakse päin. Sivulle menoja voidaan alkaa harjoittelemaan, silloin tällöin niitä on tehtykin, mutta pääasiassa vielä keskitytty itse hyppäämiseen ja seisomiseen esteen takana.
  • Luoksetulo; Aloitettiin lyhyemmällä matkalla ja suoritus oli täys kymppi. Oikein hyvällä vauhdilla suoraan perusasentoon!! Otettiin 2 suoritusta kouluttajan kanssa ja 2 viereisellä kentällä itsenäisesti. Viimeinen kerta otettiin täydellä matkalla ja voi järkytys sitä vauhtia millä herra Hilppa päätti tulla luo!! Mutta näinpähän vaan ampaisi suoraan perusasentoon sivulle. Mahti kakara!

Tämän kertaiset treenit olivat todella hyvät. Hilpan vire oli juuri oikea ja tekeminen innokasta. Tällä kertaa ei hiimailtu eikä "järkytytty" kouluttajasta tms. Väiski oli myös koko treeniajan vapaana kentällä. Mahtavaa huomata miten se keskittyy kuitenkin niin täysillä minun kanssa tekemiseen, eikä haahuile toisten koirien luo. Hauskaa oli! Palkkaus huomio vielä; namut (ihan sama mitä herkkua) ei tunnu kelpaavan. Ottaa suuhun ja pykläyttää pois.. Patukka/wubba/narupallo on POP! Syttyy kun näkee, joten lelupalkalla mennään!

Väinön syömingeistä vielä hieman. Lauantaina alkoi siis Väiskillä tuo raakaruokinta. Meikäläinen ihan intopiukassa jo edellisen viikon. Noh, se intopiukkailu kyllä hävisi varsin nopsaan, kun herra Hilppa ei suostunut syömään näitä lihakasvismixejä sitten olleenkaan.. ongelma siksi, että raakaruokinnassa ruokinnan tasapaino (vitamiinit yms.) pysyvät tasapainossa sopivalla suhteella lihaisialuita ja lihakasvismixiä. Vatsa toimii ja kakka on vähäistä ja kiinteää. Jos koira ei saa kasviksia, vatsa menee kovalle ja tärkeiden hivenaineiden saanti jää liian vähälle. Noh, kolmen päivän paaston jälkeen otin yhteyttä Murreen ja kysäsin neuvoa. Sainkin neuvoksi käyttää hirssiä (www.fineli.fi/food.php) kasvisten tilalla ja voilá!!! Tänä aamuna lihahirssipuuro osui ja upposi!!! Mahtava fiilis! Hih, vähän on kummalliset ilon aiheet meikäläisellä; koirani syö lihahirssipuuroa.