Siinäpä se otsikossa komeilee eilisen Väinön tutkimuskäynnin lopputulos. Kävimme eilen Eläinsairaala Aistissa neurologin tutkimuksissa. Väinölle tehtiin ensin neurologinen yleistutkimus, jossa eläinlääkäri katsoi Väinön askelluksen, asennon, asentoreaktiot, selkäydin refleksit sekä aivohermot. Hyvin antoi Väinö eläinlääkärin tehdä tutkimukset. Ei vierastanut tilannetta ja oli muutenkin hyvin sosiaalinen. Siitä sitten magneettikuvaukseen, jossa kuvattiin aivot kasvainten tai synnynnäisen vian poissulkemiseksi. Mitään ei löytynyt. Magneettikuvauksessa isot aivot, aivorunko ja pikkuaivot olivat normaalit, eikä varjoaineella löytynyt mitään korostumia. Näinollen kohtausten ilmeisin syy on epilepsia. Saattin resepti Barbivet 60 mg lääkitykselle, jota pitäisi antaa 1 ½ aamuin ja sama iltaisin. Tein eilen päätöksen, että en aloita lääkitystä vielä. Juttelin asiasta neurologin kanssa. Neurologi oli samoilla linjoilla. Sanoi kuitenkin, mikäli uusi kohtaus tulee ja jälkitila on yhtä pitkä kuin 2. kohtausken jälkeen, pitäisi lääkitys aloittaa. Olen samaa mieltä. Otan nyt kuitenkin sen tietoisen riskin, jos/kun uusi kohtaus tulee, arvioidaan tilanne uudestaan. En halua syöttää lääkettä "turhaan". Mikäli vain pärjätään ilman, niin hyvä, mutta jos näyttää siltä että lääkitys tarvitaan, aloitan sen tietenkin.

Alkujärkytys on jo hälvennyt, joten tästä eteenpäin mennään päivä kerrallaan. Mikäli kohtaukset noudattavat jotakin ajallista kaavaa, seuraava mahdollinen olisi sunnuntaina 25.9. Täytyy tarkkailla, onko havaittavissa joitakin muutoksia Väinön käytöksessä esim. ensi viikolla. Syömättömyyttä tms. Taidanpa laittaa tähän nuo edelliset ja sitten mahdolliset tulevat, pystyn seuraamaan paremmin tai lähinnä muistan, kun ne on kirjoitettu ylös.

Maanantai 25.7.2011 / 1. kohtaus

Edeltävä tila: syömättömyys / ylenpalttinen heinän syöminen / helteet / pörriäiset

Kohtaus: Tajuttomuus, kramppaaminen, hengityksen salpaantuminen, ikenet valkoiset, virtsaaminen / anaalinesteiden tyhjentyminen, vaahto suusta / Kesto n. 3 - 4 min.

Jälkitila: vahva agressiivisuus / pientä piippausta ja levottomuutta / palautuminen n. 30 min

Torstai 25.8.2011 / 2. kohtaus

Edeltävä tila: syönyt hyvin (hoidossa äidillä) / helteet / pörriäiset / pihalla Paavon kanssa

Kohtaus: en valitettavasti nähnyt

Jälkitila: vahva agressiivisuus / pupillit laajentuneet / vaahto suupielissä / kieli kokonaan ulkona / takapää halvaantunut / virtsaaminen / ei päässyt itse ylös / voimakas piippaaminen ja levottomuus / pautuminen 3 päivää: erittäin väsynyt / peräpään kyttääminen / käveli päin seinää / ruokahalun lisääntyminen / normaali vasta lauantaina 27.8

Toisen kohtauksen jäljiltä Väinö siis syö kuin hevonen. Nirsoilusta ei ole mitään tietoa, ruoka kun ruoka maistuu ja kuppi on usein tyhjä jo ennen Paavoa. Virtaa riittää kuten ennenkin, enkä huomaa Väinössä mitään muutoksia. Mitäs tähän vielä sanoisi. Eilen mietin, että onpas minulla huono tuuri koirieni terveyden suhteen, mutta viskasin sen ajatuksen romukoppaan. Elämäähän tämä vain on . Näillä mennään ja yritetään nauttia niistä elämän pikku iloista ja onnistumisista.