Keskiviikko illan agitreeneihin Ojankoon suunnattiin koko poppoolla eli kera Pave ja Väiski. Väiskillä ei tänään suunnitelmissa mitään ihmeempää, lenkki ja hallintaa. Ohessa rata;

Alun 1 / 2 / 3 ja 4 aidoilla harjoiteltiin pakkovalssausta, mikä osoittautui oikein hyväksi ohjaustekniikaksi. Tarkoituksena aidoilla oli siis saada koira menemään yli sieltä suunnalta missä esteen numero on eli kiertämään aina eteen (vitsi mä oon hyvä selittämään). Ohjaustyyli toimi Paavolla aivan täydellisesti! Se oli täysillä mukana käsiohjauksessa ja minun oikeat linjat ohjauksissa auttoi. Toki omassa ohjauksessa on vielä todella paljon parannettavaa, mutta vähitellen alan minäkin oppimaan! Rata oli kerrassaan mukava, sopivasti haastetta ja kouluttaja Pilvi Inkinen antoi hyvin palautetta ja hyviä vinkkejä. Lisäksi harjoiteltiin takaakiertoja oikealta ja vasemmalta, sekä keppejä. Kepeillä hienoista edistystä tapahtunut. Paavo hakee katseellaan keppien suuntaisesti aina välillä, ei seuraa siis mun ohjausta koko aikaa. Hyvähyvä, lisää treeniä niin kohta mennään kepitkin vauhdilla!!

Väiskin kanssa lähdettiin lenkille Ojangon läheisyyteen. En muuten koskaan ole tiennyt miten mahtavat ulkoilu- ja lenkkipolut sieltä löytyykään! Tosin heppoja näkyi aina välillä, mutta ei tuo penska niistä välittänyt. Hallintaa harjoitettiin seuraavalla tavalla tai siis Väiski toimi seuraavalla tavalla ja minä vahvistin toimintaa palkkaamalla leikillä tai namulla;

  • Edelle menevä koirakko Väiski vapaana = kääntyy omaehtoisesti ja ottaa kontaktin ja palaa vierelle. Saan helposti kiinni, ei tarvitse kutsua.
  • Vastaan tuleva koirakko (juosten / kävellen) Väiski vapaana = kääntyy omaehtoisesti ja ottaa kontaktin ja palaa vierelle. Saan helposti kiinni, ei tarvitse kutsua.
  • Vastaan tule ihminen Väiski vapaana = duunailee omiaan ojan pohjalla, ei noteraa vastaan tulevaa ollenkaan. Tästä ole ÜBER tyytyväinen, koska aiemmin oli sitä pelkohaukkua pimeällä ihmisen tullessa vastaan
  • Vastaan tulee heppa Väiski vapaana = jää paikoilleen, mutta ei ota kontaktia. On sen verran harvoin nähty heppoja, että taisi ihmetellä että mikä suuri ja musta sieltä tulee. Antoi kiinni hienosti ja ohitettiin hihnassa. Vähän piti selkäkarvoja pörhistellä ja väistää ojan puolelle, mutta muuten ok.

Lenkki oli aivan mahtava ja puitteet siihen loistavat. Täytyykin lähteä uudestaan "eksymään" alueelle. Olen kyllä niin tyytyväinen Väiskin käytökseen, että en voi muuta kun hymyillä. Oikein hienosti on mennyt oppi perille ja minäkin olen tällä kertaa onnistunut ainakin jossakin osa-alueessa. Eikä tuota pimeän ajan haukkumista ole enää tiedossa, toivottavasti pysyykin poissa!

Arvatkeepas mitä? Väiski saalisti "kesän" ensimmäisen punkin.. punkkipantojen ostoon mars! Ai niin, sitten vielä metsästysaiheinen tietovisakysymys; Saako peltohiirelle seisonnasta pisteitä kanakoirakokeen riistätyössä?  heheheheheheheheheheheh, hienosti seisoi kyllä, mutta kun näin kohteen niin nauroin kippurassa.