Hetkinen onkin vierähtänyt viimeisestä päivityksestä. Paljon on touhuiltu tässä viikon aikana ja mahtuupa mukaan yksi oikein iloinen positiivinen tapahtuma Väiskin osalta . Aloitetaas kuitenkin reenilöiden päivityksellä;

Väiski thö great red;

8.1 Olimme Sannan kanssa treenailemassa viimeistä kertaa KoirakouluKompassin tiloissa. Otettiin perusasentoon tuloa, peräpään käyttöä (kierrettiin sangon ympärillä), liikkeestä seisomista ja seuraamista. Katsottiin myös miten hienosti Lempi osaa tehdä erilaisia tokon liikkeitä, Sanna ja Lemppa ovat tokossa jo voittajaluokassa, joten heidän yhteistyötään on kyllä ilo seurata. Treenattiin Sannan kanssa yhtä aikaa, joten Väiskille tuli samalla hyvää häiriötä reenatessa. Reenien positiivisin asia olikin tuo keskittyminen minun kanssa touhuiluun, Sannan ja Lempan touhuilut ei haitanneet / häirinneet Väiskin ja mun tekemistä vaan penska jaksoi keskittyä oikein hienosti. Liikkeiden osalta liikkeestä seisominen oli oikein hyvä! Palkkasin lelulla heti Väiskin jäätyä paikoilleen. Otin uudestaan ja vapautin kääntymisen jälkeen. Viimeisen kerran palasin viereen ja vapautin seisaalta. Oikein hienosti meni tämä liike. Seuraamista otettiin ihan lyhyissä pätkissä, kontakti pysyi ok.

9.1 Alkoi HSKP:n Toko2 kurssi Konalan ATD-hallissa. Etukäteen hieman kauhistelin, kun pakkasherra paukutteli ulkona liki -20 asteessa eli oli kylymä eikä halli ole lämmitetty. Väiski sai lämmikkeeksi talvimantelin ja ihan hyvin se päällä malttoi treenailla. Hallissa oli kyllä kylmä, mutta ei käynyt viima joten ei paleltanut kumpaakaan. Treeneissä oli aiheena perusasento, seuraaminen + käännökset, sekä jäävät (tällä kertaa seisominen, koska maa oli kylmä), noutokapulaan tutustuminen ja paikkamakuu (hyvin lyhyt aika). Alku häsellyksen jälkeen Väiski keskittyi oikein hienosti.

  • Perusasento; oli hyvä, tähän on nyt kiinnitetty enemmän huomiota, koska se oli liian edessa aikaisemmin. Nyt etutassut ovat minun jalkojen tasolla. Kotiläksynä perusasentoon tulo eri kulmista.
  • Seuraaminen + käännökset; muutaman askeleen seuraaminen ok ja kontakti piti myös liikkeelle lähdössä. Käännöksissä jäi -> nakki käyttöön ja imulla mentiin. Vasemmalle käännöstä harjoiteltiin niin, että lähdettiin ensin kaartamaan loivemmin vasemmalle, että koira oppisi kulkemaan eikä jäisi alle. Vasemmalle käännökset ihan alkutekijöissä, mutta ehkä se Väiski oppii joskus käyttämään sitä takapäätään ja tämäkin liike helpottuu.
  • Liikkeestä seisominen; Vaikka häiriötä oli PALJON, tämä liike meni oikein hienosti. Ensimmäisellä kerralla yritti hipisiä muutaman askeleen perässä. Tähän saatiin ohjeeksi aloittaa takapalkkaus eli namukippo takana. Väiskille tuo patukka on niin se juttu, että ohjaaja sanoi, että sen vuoksi yrittää hivuttautua perässä. Täytyykin alkaa opettamaan Väiskille tuo takapalkka, koska sitä ei juuri olla käytetty treeneissä missään liikkeessä vielä. Otettiin 3 kertaa ja 2 viimeistä onnistui oikein hyvin.
  • Paikkamakuu; Hyvin lyhyt aika, maassa tuntui sinäkin aikana olevan oikein hyviä hajuja. Ei valunut lonkalle, mutta nenä haisteli koko ajan. Nousi ensimmäisellä palkkauksellä istumaan ilman käskyä, uusi yritys ja palkka maahan ja vapautus.
  • Noutokapula; Väiskin mielestä ihan turha kapistus jota voipi alkaa läimimään tassulla. Ei minkäänlaista halua ottaa sitä suuhun vain sen läimiminen oli tällä kertaa hauskempaa. Kotona meillä kapula myös, joten sen pitoa aletaan harjoittelemaan.

Summa summarum: Oikein hyvät treenit, keskittyminen oli mielestäni taas illan positiivisin juttu! Tästä jatketaan.

Eilen sunnuntaina vietettiin oikein rentoa päivää eli ei tehty mitään järjellistä. Ulkoiltiin vähän ja lorvittiin sohvalla, oli oikein mukavaa! Päivällä kun käytiin ulkona, niin kuljettiin yhtä pikkutien pätkää tuossa meidän lähellä. Väiski oli minulla vapaana. Yhdestä talosta käveli mies hakemaan postia about 10 m päässä meistä. Arvatkaapas mitä Väiski teki? Huomasi miehen, kääntyi minua päin ja haki kontaktin!! Vähänkö olin innoissani! Sai monta herkkua ja vielä lelupalkan vastakkaiseen suuntaan miehestä. Oikein positiivinen tapahtuma kaiken kaikkiaan, Väiski sai superpalkan toiminnastaan ja jatkoi mun kanssa leikkiä vaikka mies vielä tepasteli kotitiellään. Haukusta ei siis päivän valossa ja tässä tilanteessa ollut tietoakaan, Väiski käyttäytyi täsmälleen niin kun on harjoiteltu hihnassa ihmisten vastaan tullessa. 10 pointsia ja possun korva Väiskille .

Paavo thö pieni piru;

Paavon kanssa ei olla tällä hetkellä missään tokoryhmässä, mutta treenaillaan kotona samoja asioita kun Väiskin kanssa. Paavon kanssa treenailu on aina välillä varsin mielenkiintoista siltä osin, että se keksii intopiukassaan vaikka minkälaisia kommervenkkejä. 5.1 oltiin kera Eeva ja Gimma KoirakouluKompassin tiloissa treenailemassa. Paavo oli aika väsynyt, joten vire ei ollut parhain mahdollinen, mutta liika höseltäminenkin oli poissa. Otettiin perusasentoa, seuraamista ja liikkeestä seisomista (muistaakseni). Alkuun leikittiin vähän lelulla, otettiin leikin ohessa maahanmenoja liikkeestä. Tällä hetkellä liikkeet seuraavalla mallilla:

  • Perusasento; paikka ehdottomasti parempi. Välillä jää vinoon, minusta pois päin etutassut.
  • Paikkamakuu; Ilman suurempaa häiriötä ok, pysyy hyvin paikoillaan ei valu lonkalle tms. Olen vapauttanut maasta, perusasentoon otettu hyvin harvoin. Häiriön alla keskittyminen vielä herpaantuu mm. Gimman kanssa nousi kerran.
  • Seuraaminen; Liikkeelle lähdössä kontakti pysyy, yleensä ihan ok seuraamista. Välillä yrittää edistää hieman, mutta pääsääntöisesti tämäkin ok. Käännökset oikealle ja täys on ihan ok, vasemmalle vielä harjoittelun alla.
  • Liikkeestä maahanmeno; Vire tilasta riippuen ts. onko käytössä takapalkka, maahan meno on ripeä, mutta jos yhtään lepsuilen, valuu maahan muutaman askeleen matkalla. Tähän pitäisi saada varmuutta. Olen palkannut ja vapauttanut maasta, ei ole otettu perusasentoa liikkeen lopuksi.
  • Liikkeestä seisominen; Tämä liike on ehdottomasti parempi jäävistä kuin maahanmeno, takapalkalla ei käsiohjausta enää tarvita kuin ihan pikkuisen. Pysyy hyvin paikallaan ja palkannut ja vapauttanut seisaaltaan olen Paavon.
  • Luoksetulo; Jää hyvin paikalleen ja tulee innokkaasti luokse. Perusasentoon tulo vielä hakusessa, jää yleensä todella vinoon. Epävarmuutta tässä liikkeessä siis. Innokkuus ok tässä liikkeessä.
  • Hyppy; Ehdottomasti Paavon lempiliike tällä hetkellä. Hyppää innokkasti ja jää seisomaan paikoilleen suoraan minua kohden. Olen vielä vapauttanut seisonnasta, vain muutamia kertoja palannut viereen, mutta silloinkin vapauttanut seisaaltaan.

Summa summarum; Paavon osalta kaikista liikkeistä on varsin hyvä kuva. Suorituksen onnistuminen on hyvin pitkälti kiinni Paavon ja minun viretilasta. Liika höseltäminen käy molempien hermoille eli Paven kanssa on ehdottomasti ensin tehtävä jotakin ihan muuta kun liikkeitä. Tästä jatketaan liikkeiden hiomista, ehkäpä ensimmäisten kisojen haave ei olekaan niin ylitsepääsemättömän vaikea tavoite. Tosin ajankohta on vielä todellakin auki.

Paavon kanssa on nyt liikuskeltu aika paljon kahdelleen tuolla metsissä. Yleensä sen käytös on todella mallikasta ja korvatkin pysyvät päässä, mutta esim. eilen illalla kimppalenkillä Pipsan, Lempan ja Sannan kanssa olisi Paavosta voinut tehdä rukkaset. Ihan omia reittejään herra viiletti menemään ja jäipä seista töjöttämään keskellä pikkutietäkin kun auto tuli vastaan. Onneksi oli sen verran mukava kuski että jäi odottamaan kun hain Paavon pois tieltä. Siellä se seisoi, kuuli kyllä kiellon, mutta ei tehnyt elettäkään luoksetulon suhteen. Samoin aikaisemmalla lenkillä lauantaina oltiin Pitkäjärven puolella tarpomassa ja siellä on yksi metsä jossa asustaa jos jonkinlaista metsän eläjää. Ensin kielsin Paavoa menemästä ja uskoi, jäi kuitenkin "tahallaan" jälkeen ja heti kun en enää ollut tarpeeksi lähellä herran mielestä,  ampaisi suoraan metsikköön. Sieltä se sitten tuli onnellisen näköisenä, kun oli saanut jäljestää omaan tahtiin. Sai muutaman ärräpään lentämään kyllä, kun pakkasessa piti herraa odotella kun en voinut kehän ali lähteä menemään ilman Paavoa. Muuten olisi kyllä jäänyt mun puolesta vaikka metsään! Pieni piru siinä koirassa kyllä asuu, nostelee sarviaan aina silloin tällöin .