Saatiin eilen Sannalta lainaan tokon hyppyeste ja aiheena tänään olikin hyppy molemmilla. Lisäksi seuraamista ja peruasentoja molemmilla.

Paavo;

  • Perusasento ja siihen tulo; aluksi pomppi kuin vieteriukko, eli tässä vaiheessa lensi kuppi taasen springerimäisesti nurin. Hirveesti virtaa ja kaikki on kiva tehdä hirmuisella vauhdilla vähän sinne päin.. Noh, kun tästä Paavo tokeni alkoi perusasentoon tuleminen luonnistua hyvin. Tarvitsee vielä hieman käsiohjausta, ilman kättä jää helposti vinoon ja pitää korjata. Eiköhän tästä päästä kohta eteenpäin.
  • Seuraaminen hihnassa; hihna vasemmassa kädessä varsin mytyssä, ei osu Paavoon. Seuraa oikein hienosti ja innolla. Kadesti jouduin pakottamaan hihnasta oikeaan paikkaan, korjasi asennon hyvin. Käännökset oikealla, pysyy hyvin mukana. Olen hidastanut hieman käännöksissä, jotta pysyy oikeassa asennossa ja palkannut parin askeleen päästä. Samoin täyskäännöksessä olen hieman hidastanut vauhtia. Kontakti on mielestäni hyvä ja pysyy ainakin kotipihalla (tien puolella) harjoitellessa.
  • Hyppy; apuna namialusta esteen toisella puolella. Hyppää ilman keho-ohjausta suoraan namukipolle, kääntyy kohden (annoin samalla seiso-käskyn). Palkkasin esteen toisella puolella seisomisesta naksuttelulla. Palkkasin ja kävelin viereen ja vapautin. Mielestäni hoksasi aika äkkiä mitä Pavelta odotin. Piru, että se oppii nopiaan! Tämä este on ehkä Pavelle himppusen helpompi agilityn myötä, toki eihän agissa koskaan käännytä vasten hypyn jälkeen, mutta periaate ehkä hieman tutumpi.

Tekeminen oli taasen alun jälkeen innokasta ja homma pysyi "kasassa" koko reenin ajan. Hjyvä hjyvä, tästä jatketaan. Seuraavana Paven kanssa liikkeestä maahan menon ja seisomisen reenit, molemmat vasta alussa. Maahan meno parempi, mutta ei mitenkään varma vielä.

Väinö;

  • Sivulletulo ja kontakti; hakee hyvin oikean paikan, mutta sekaan mahtuu myös luokattomia yrityksiäkin.. Saattaa jäädä aivan vinoon minun eteen, nätistihän Väiski siitä tapittaa, mutta palkkaa ei heru vaan homma otetaan uusiksi.
  • Seuraaminen kontaktissa; otettiin liikkeelle lähtöä, koska tämä on tällä hetkellä suurin murheen kryyni tässä liikkeessä. Apuna pallo leuan alla. Toimii kyllä eli katsoo palloa liikkeelle lähdössä. Tätä 3 toistoa peräkkäin ja väliin hypyn harjoittelua, yhteensä 3 sarjaa.
  • Hyppy; perusasennosta hyppy, kääntyy ja jää paikoilleen seiso -käskyllä. Aivan mahtava penikka! Toki kaikki palaset ei ole vielä kohdallaan ja seuraavaksi aletaankin häivyttää namualustaa esteen toiselta puolelta. Väiskin mielestä äärimmäisen mukava este, tekee innolla mutta hyvin tarkkasti. Hah, odotan vain hetkeä kun setteri unohtaa mitä onkaan tehty tai tarjoaa jotakin aivan muuta ;D. juu, ikuinen pessimisti ;)

Väiski on ehkä hieman laiskahko, esim. seuraamisessa. Pallo leuan alla nostatti kyllä intoa, mutta ilman meno on kuin vanhainkodissa. Pelkkä namu ei ainakaan toistaiseksi motivoi tarpeeksi, mutta taasen sivulletulossa namu tekee taikoja. Nooh, katsellaan minne mennään, ehkä setteri ei ole vielä oikein "tajunnut" mitä on tekeillä ja mitä sen pitäisi tehdä ;D. Eip se mitään, eiköhän se into sieltä vielä tule.