Tänään taasen tokoiltiin Väiskin kanssa tuolla Vihdin tien varressa. Siellä olikin "ruuhka" tällä kertaa, 4 koirakkoa meidän lisäksi ja tila ei ole mitenkään suuren suuri. Kun astuttiin ovestä sisään, niin yksi koira alkoi haukkumaan, Väiskiä rupesi jännittämään tms. Ei millään olisi halunnut tulla treenitilaan vaan yritti jähmettyä paikoilleen eteiseen. Rohkaistui kuitenkin ja päästiin treenitilaan muitta mutkitta. Jaahas, mitäs me tehtiinkään .. jää ensi yön unet vähille, kun pitää pakata kaikki tavarat valmiiksi huomista varten. Alkuun otettiin perusasentoa, sitten tehtiin kontakti harjoitukset 2 kpl (minä peruutan ja koira seuraa edessä, kontaktista palkka + luopumisharjoitus), peruuttamista ja paikkamakuu.

Perusasento: Perusasento on hyvä. Mutta siis, kuvattii keskiviikkoiltana treenit ja siitähän paljastui kaikenlaista... Minä mm. heijaan painoa jalalta toiselle kun Väiski on vierellä. Heti sen jälkeen kun Väiski on oikealla paikalla, niin minä korjaan omaa asentoani.. en liiku jaloilla ts. ota askelia mutta ylävartalo heijaa.. Yes!! Näitä lisää . Tässä syy miksi meidän pitäisi kuvata treenejä useammin. Tästä pohjustus siis siihen, että tein itse saman liikkeen taas!!! Nyt kiinnitin oikein huomiota siihen! Lisäksi saatiin neuvo ottaa mieluummin kokonaan perusasentoon tulo uudestaan kun korjata Väiskin asento käskyllä kun istuu väärin. Tämä siksi, että penska ei oppisi kaksoiskäskytystä ts. että vasta toisella käskyllä on oltava just eikä melkein. Perusasennot oli muuten hyviä ja suurin osa niistä meni kerralla oikein. Videota keskiviikon seuraamistreeneistä en nyt laita, kun siitä näkee vain meidän silhuetin, eli kuva on tarkka, mutta pimeä. Katsotaan josko viikonloppuna ehtisi filmaamaan uudestaan.

Peruuttaminen sivulla: Väiski on vihdoin ja viimein löytänyt takapäänsä! Eli harjoiteltiin peruuttamista niin että koira seisoo sivulla. Penska meni niin, että oksat pois alta! Sanoipa yksi mies, että sehän näyttää aivan sirkuskoiralta kun tekee noin . Hienosti penska kyllä peruutti istumatta kertaakaan!

Paikkamakuu: Häirötä oli hurjasti, sillä vain yksi koira pysyi paikoillaan Väiskin kanssa. Mutta niin vain napotti penska maassa, minulla oli kädessä pallo pitämässä mielenkiintoa yllä. Näin pienessä tilassa en voinut palkata kuitenkaan pallolla vaan pelkkä näköyhteys oli sallittua.

Treenit oli todella haastavat juurikin tuo suuri koiramäärä pienessä tilassa, mutta niin vain Väiski oli keskittynyt minuun ja yhdessä touhuamiseen koko ajan. Mahti penska! Saatiin vähän kehujakin Väiskin ja mun yhteistyöstä .

Sitten oli vielä vuorossa Tiltun koirakoulun iltatreenilöt. Tällä kertaa mukana oli Sanna ja Lemppa sekä Paavo thö pörriäinen. Aloitettiin peruasennolla, kun kerran oli peilit mistä seurata Paven paikkaa. Maltti oli taasen alkuun hukassa, piti pyöriä kun mikäkin pörriäinen ja vielä vinkua mennessään kun ei palkkaa tippunut väärästä suorituksesta. No, hetken pyörittyään pääsi asian tynkään kiinni ja homma alkoi toimimaan. Kontakti oli hyvä. Jatkettiin seuraamisharjoituksella, tässä edisti jonkin verran alkuun mutta muutaman härösuorituksen jälkeen muisti palasi. Paavon seuraaminen on mielestäni jo ihan hyvällä mallilla, pidempiäkin matkoja + täyskäännös + oikealle käännökset menevät hyvin. Vasen takkuaa vielä, törmää minuun. Treeniä lisää!! Sitten siirryttiin liikkeestä maahanmenoon. Tästä liikkeestä voin sanoa, että tämä on valmis ja ehdottomasti varmin tällä hetkellä. Tippuu käskystä kerralla, eikä epävarmuutta suorituksessa ole. Otin kolme toistoa, joissa vapautukset maasta. Neljännellä mentiin perusasentoon asti. HYVÄ!! Viimeiseksi otettiin hyppy. Itse hyppy ja irtoaminen perusasennosta on kunnossa, ongelma on seisominen esteen toisella puolella. Pave seisoo kyllä, mutta en millään saa sitä pysähtymään kauemmaksi esteestä vaan tulee aivan esteen taakse SEISO -käskyllä. Tähän saatiin Sannalta kokeilemisen arvoinen kikkakolmonen. Eli koiruus lähetetään kiertämään pylvästä itsenäisesti. Juuri kun koira on kääntynyt palaamaan annetaan SEISO -käsky käsimerkillä niin, että heittäisi jotain koiran taakse. Kun koiruus vähänkin pysyhtyy, lentää palkka oikeasti koiran taakse. Tämä oli Pavelle helpohko harjoitus, koska agin puolella Pave osa kiertää aidan KIERRÄ -käskyllä vasemmalta tai oikealta puolelta. Tehtiin kaksi onnistunutta pysäytystä ja kamppeet kasaan ja kotio. Treenit oli mukavat, on mukava saada vinkkejä, mitä ehkä voisi kokeilla. Toki kaikki ei toimi kaikilla, mutta aina voi koettaa! Kiitos Sannalle vinkeistä ja seurasta!

Lähden viikonlopuksi Kuopioon. Lauantaina menen tukkaputkella omissa menoissa ja sunnuntaina on molemmilla poijilla kauneuskilpailut . Tuo Sawo-Show siis. Kuulumisia ja kuvia sieltä luvassa ensi viikon alussa! Se ya!

 

Hih, arvaatkos mikä tuossa pötköttää? Pave tietää 110 % varmuudella