Springerileiri 9 - 12.7.2009.

Ohi on! Leiri sai jo ennen alkuaan hieman ikävän puoleisia piirteitä.. Auto sainoi puhaltimen osalta sopimuksensa irti.. mistään ei tullut autoon minkäänlaista ilmaa. Noh, tästä seurasi jos jonkinlaista hampaiden kiristelyä ja pinnan palamista, mutta tällä(kin) kertaa pelastavana enkelinä toimi Sanna. Sannan autoon sulloimme kaikki tavaramme ja 3 koiraa, loppujen lopuksi mahduimme ihan hyvin. ISO KIITOS Sanna sinulle taas tästä.

Leiri meidän osalta alkoi siis jo keskiviikko iltana (8.7). Tosin olimme sen verran myöhään paikalla, että ei ollut enää juuri mitään järjesteltävää, joten pesuille ja nukkumaan. Ensimmäinen yö koko konkkaronkalla (Mie, Sanna, Paavo, Wade ja Lotte) samassa huoneessa oli enemmän kuin mielenkiintoinen. Meistä ei varmaankaan kukaan nukkunut koko yönä yhtä kokonaista tuntia... Pojat olivat levottomia ja tuli siinä itsekin vahdittua jokaista rasahdusta. Torstaiaamu valkeni lenkin merkeissä ja jotenkuten hereille pääsin. Aamupäivän olin töissä MH:ssa ja iltapäivällä tekemään metsäjälkeä (MEJÄ) metsään kera Sannan opastuksen. Hauskaa oli, joskin märkää kun vettä tuli kun aisaa koko päivän. Illal ruoka maistui ja Paavokin pääsi agikentälle sekä pitkälle lenkille. Tässäpä muutama kuva leiriltä; 

 Kuvat on Matti Siirtolan ottamia, kiitos hienoista kuvista! (älkää välittäkö omistajan niin älykkäistä ilmeistä..)

Perjantaina oli Paavolla luvassa metsäjälki sekä tokon alkeet. Metsäjälki meni hienosti ja nätisti poika jäljestikin! Tästä saatiin taas kotia viemisinä reppu kaupalla vinkkejä jälkien tekoon. Iltapäivän tokossa Paavo oli ehkä hieman väsynyt (ei ihmekään jäljestyksen jälkeen), mutta ohjaajan neuvoilla alkuun päästiin hienosti. Emme ole Paavon kanssa varsinaisesti koskaan ottaneet oikeaa tokoa, joten opetus oli meillä todella tarpeen. Hienoja vinkkejä saatiin seuraamisen ja mukanapysymiseen! Tästä jatketaan kotona! Illalla taasen lenkille med Paavo.

Lauantaipäivä oli minulla kokonaan työpäivä, joten treenailut Paavon kanssa jäi iltaan ja agikentälle. Tiinan opastuksella saatiin hyvin toimimaan sylkkärit sekä vastaisella kädellä ohjaamiset. Kiitos Tiinalle! Ennen agia ehdittiin metsään kera Mari ja Tintti. Hurautettiin siinä sellainen 10 km lenkki pitkin peltoja ja metsää, koiruudet olivat tyytyväisiä ja niin oli omistajatkin.

Sunnuntaina oli taasen töitä koko aamupäivän. Iltapäivällä pääsin arpaonnella osallistumaan Tommy Virenin positiivisen vahvistamisen käytönnön kurssille ja voi että oli hieno kurssi vaikka varsin yksinkertaisista asioista kyse olikin. Opeteltiin kontaktia liikkeessä ja sen vahvistamista ja palkkaamista oikeaan aikaan. Tätä harjoittelua jatketaan ehdottomasti kotona molempien koirien kanssa. Illalla ajeltiin väsyneinä kotiin kera Sanna. ISO kiitos Sannalle vielä.