Ensi kuvasaastetta joululomalta Itä-Suomesta. Olimme koko porukalla joulun vietossa vanhempien luona. Kuvatessa pakkanen paukutteli jo -25 astetta ja taisipa kamerakin antaa ensimmäisen kerran jonkin sortin errorin.. luulen, että pakkasesta johtui. Kuvat on Mankiselta;

Treenipäivitys siis. Illalla käytiin treenailemassa KoirakouluKompassin lämpimissä sisätiloissa. Molemmat sankarit olivat mukana, vaikkakin Väiski sai jo varsin vauhdikkaan lenkin Toukan kanssa metsässä. Tulipa pelottava metsämieskin vastaan, mutta minulla oli Väiski kiinni. Sama louskutus, vaikka hihnassa joten eipä näytä olevan väliä onko kiinni vai auki.. pöh, en jaksa ajatella koko asiaa nyt, alkaa vaan kyrsimään. Aiheeseen.

Paavo

  • Perusasento; hakee paikan hyvin. Välillä joutuu korjaamaan kun etutassut osoittaa pois päin minusta. Outo asento, mutta näyttää onnistuvan :D. Kontakti pysyy hyvin. Myös käännöksiä paikallaan otettiin, nämäkin meni hyvin. Ohjautuu vartaloliikkeellä oikein hyvin!
  • Seuraaminen + käännökset; edisti muutaman kerran, mutta homma jäi silloin siihen. Oli oikein innokas tekemään, edistäminen johtui mitä todennäköisemmin liiasta höseltämisestä eli ei malttanut. Paikka on mielestäni hyvä, ei nyt ole kuono jalan päällä, mutta varsin tiivis kuitenkin. Kontakti pitää hyvin. Käännös oikealle on hyvä, pysyy hyvin mukana. Käännös vasemmalle on vielä hakusessa, meinaa istua. Tähän otin muutaman kerran namulla ohjaten. Täyskäännös menee hyvin, ei karkaa liian kauas. Mitä peilistä kurkin, niin kontaktikin pysyi hyvin. Ei tarvitse enää imutusta. Vasemmalle käännöstä täytyy harjoitella.
  • Liikkeestä seisominen; Otin muutaman kerran käsistopilla, koska edellisestä treenikerrasta oli vierähtänyt hetki. Jäi nätisti, muutaman kerran pää kääntyi Väinöä kohden, mutta jalat ei liikkuneet. Käsistopin häivytykseen keskitytään edelleen. Pysyy hyvin seisaallaan, kun palaan viereen.

Väinö

  • Perusasento; hakee paikan erittäin hyvin. Välillä jää kenottamaan minusta pois päin, mutta ohjautuu vastakkaisella vartaloliikkeellä oikein hyvin oikealle paikalle. Kontakti pitää oikein hyvin! Tämä alkaa jo olla oikein hyvällä mallilla.
  • Seuraaminen; Tässä on varsin hassu tilanne. Perusasentoon SIVU -käskyllä tullessa ja ilman mitään käskyä liikkeelle lähdössä seuraa hienosti kontaktissa. MUTTA, jos sanon SEURAA, jätättää ja kontakti katoaa aluksi. Piru, mistä se on tuonkin oppinut!! Se on varmasti jäänyt siitä, kun patukan kanssa treenatessa otansen vain mukaan enkä ole vielä lisännyt tuota SEURAA -käskyä. Hassu! Jatketaan treenaamista, kyllä tämä tästä kohta alkaa olemaan jo oikein hyvä!
  • Liikkeestä seisominen; Varsin vahvan käsistopin annoin, mutta jäi oikein hienosti paikalleen. Ei hievahtanutkaan paikalleen jäätyään! Oikein hyvä! Samoin Väiskillä, aletaan häivyttämään kättä.

Lopuksi paikkamakuut molemmille, yhtä aikaa siis. Väiski oli jo niin väsy treenailusta, että pisti pään etutassujen väliin ja hyvä että ei nukahtanut! Pave oli terhakkaana häntä heiluen, hyvin pysyivät paikallaan vaikka välillä vähän steppailin salin toisessa päässä. Tähän oli hyvä lopettaa! Mukava kun sai treenata sisällä lämpimässä, eikä poikia tarvinnut lumiseen maahan käskeä. Keskiviikkona mennään taasen. Eeva liittynee seuraan myös, joten ehkäpä saadan luoksepäästävyyttäkin vähän treenattua. Tosin Eeva on pojille tuttu, joten jää nähtäväksi millaisella makaroonilla molemmat ovat .