Viime viikon rankkaakin rankempi aherrus on nyt takana ja hyvillä mielin korkattiin halli sunnuntaina 19.9 koiran perushoito ja käsittelykurssin merkeissä. Alusta saatiin valmiiksi lauantaina ja agilityesteet saapuivat maanantaina. Kun alusta saapui viikko takaperin perjantaina, mukana tuli myös alustaan kuuluva kumirouhe. Rouhetta oli kaksi säkkiä, yhteispainoltaan 2050 kg.. Alkuun iski ehkä jopa pienoinen epätoivo, että oikeastiko kaikki tuo rouhe on saatava uppoamaan tekonurmen sekaan?! No sinne se upposi, eikä edes tiukkaa tehnyt! Agilityesteiden saapuminen aiheutti pienoista kämmenten hikoilua, mutta loppu hyvin kaikki hyvin! Ensimmäiset treeniporukat aloittivat hallilla maanantaina 20.9. Suurempaa suureempi KIITOS avusta ja fyysisestä panostuksesta hallin valmistumisessa kuuluu ystävälleni Eevalle. Kiitos myös Tanjalle ja Katjalle avusta rouheen levittelyssä! Lisäksi mukana rouhetta möyhentämässä olivat Eevan Gimma sekä meitsin karvaiset kaverit Väinö ja Paavo. Suuri kiitos kuuluu myös Sannalle henkisestä tuesta, muutaman kerran tullut avauduttua lenkillä hallin asioista, kiitos että olet jaksanut kuunnella. Iskälle kiitos tiedät kyllä mistä  ja äitillekin henkisestä tuesta. Ilman teitä en olisi uskaltanut!

Mutta sitten itse asiaan. Halli koeajettiin meidän poikien osalta kunnolla eilen. Lauantain kisoja ajatellen otettiin Paavon kanssa keppitreeniä eri kulmista.

Paavon kanssa treenattiin oheisella radan pätkällä. Edellisiä Ojangon treenejä en tainnutkaan päivitellä nettiin, mutta aiheena siellä oli ohjaustekniikoista jaakotus eli ns. persjättö jossa koiralle käännetään hetkeksi selkä. Meikäläinen steppasi sen minkä ehti, mutta ei se luonnistunut sitten ollenkaan. Niinpä rakennettiin nyt harjoitus jossa ko. ohjaustekniikkaa pääsiin reenimään. Jaakotuskohta radalla oli putken 2, aidan 3 ja putken 4 ohjauksessa. Putkelta 2 koira otetaan vasempaan käteen ja ohjataan 3 aidalle, tässä tehdään ns. pivot käännös (hypyn aikana koiralle käännetään selkä) ja otetaan koira taas vasempaan käteen ja ohjataan 4 putkeen. Hitsi että oon hyvä selittämään, himppusen vaikeaa.. mutta siis itse sain homman toimimaan radalla. Tosin vieläkin meinaa mennä jalat ja kädet sekaisin, mutta onnistuneitakin suorituksia saatiin. Sitten meidän tämän hetkinen epävarmuustekijä: KEPIT! Ollaan nyt viime aikoina harjoiteltu eri ohjauskulmia kepeille, pääosin menevät hyvin. Ongelmana on, että Pave lukitsee 2 välin kepeistä, jos minun käskytys on myöhässä. Eilisessä treenissä oikein todistin sen itselleni! Oheisen radan pätkän keppikulma oli haastava, mutta meni 2 ensimmäistä radan pätkää ongelmitta. 3 kerralla ohjasin päin persettä ja meni taas 2 välistä kepeille. Saamari kun pitää olla tarkkana! Aikaisemmin taisin kertoa tuosta örinästä keppien suorituksen aikana, noh tästä on nyt sekä hyviä, että huonoja seuraumuksia tullut esille. Hyvä on se, että vauhti on kasvanut huimasti ja käskytyksen ollessa ajoissa hakee kepit jo kaukaa ja oikein. MUTTA, jos minun liike on vähääkään myöhässä ts. käsken myöhässä menee kyllä ja vetää hirmuset raivot kepeillä ja ohittaa keskeltä muutaman... jatkaa kyllä pujottelua mutta ei pujottele kaikkia välejä. Noh, palkkaahan tästä ei tule, mutta siitä se raivo vain kasvaa jolloin suoritusten varmuus laskee.. Eilen tasattiin vähän kierroksia alkupään esteillä ja palkkasin patukalla, joka sitten piti "tappaa". No raivo tuli purettua patukkaan, jonka jälkeen otettiin rata vielä kertaalleen ja homma toimi! Harkat jätettiin onnistuneeseen suoritukseen! Tämä ilmiö tuo nyt sitten omat haasteet viikonlopun agikisoja ajatellen. Tosin Paven draivi on ollut himppusen matalampi kisoissa, kun treeneissä, ehkä se tasoittaa tilannetta.. Eeva on antanut Paavolle uuden agilempinimen: Raivo-Paavo. Muahhahahaha!!!

Myös Väiski pääsi aksaamaan. Väiskin draivi aksaa kohtaan eikun kasvaa, vauhti on aivan mahti! Palkkana olen käyttänyt patukkaa, jota Väiski saa riepoa. Ohessa Väiskin radan pätkä:

Väiskin kanssa ei otettu jaakotusta, olisi ehkä ollut Väiskille vähän liikaa. Väiski osaa hakea putkeen jo todella itsenäisesti, joten lähetin sen putkelle läheltä ulostuloa ja jäin ottamaan käteen ja heittämään 3 aidalle. Kääntyi hyvin, kun antoi vähän vartalolla apua. 3 aidalta putkelle 4 tein takaaleikan, eikä aiheuttanut mitään ongelmaa. Takaa leikkoja ollaan harjoiteltu lähinnä yksittäisillä esteillä, mutta putken imu on Väiskille hyvä apu! Kontaktit on meillä vielä alkutekijöissään, joten ne otettiin ihan kädestä pitäen. 6 / 7 / 8 aitojen välistä vedot meni hyvin, rimat olivat alhaalla. Lähtetys 9 putkelle ja patukka lenti! Kyllä sai kyytiä!! Väiskin kanssa otettiin loppuun pieni pätkä seuraamista ja pakattiin kimpsut ja kampsut kassiin.

Järkytystä muuten eilistä vesisadetta.. oli varsin mukava treeniä sisällä . Tosin tänään pitäisi vielä suunnatan HSKP:n viimeisiin ulkoilmatreeneihin, toivottavasti ei sada! Paavo thö pörriäinen eteni vauhdilla Toko 2 kurssille HSKP:n puolella, joka starttaa 1.10 ihanaan aikaan perjantaina klo 21 - 22 . No eipä sillä, halli pitää sen verran tiiviisti kotosalla nyt, että ei viikonloppureissuille liiemmin jouda!