Aiheena eilen illalla;

Paavolla

  • Perusasento sivulla, kontaktin pito; tulee sivulle, jää vinoon -> joudun liian usein korjaamaan kädellä. Kontakti hyvä ja kestää. Tuijottaa jotenkin käskevästi , vai liekö vain omistajan kuvitelmaa. Tulee perusasentoon innokkaasti -> liika innokkuus johtaa yleiseen häseltämiseen = jää vinoon tai yrittää jotakin muuta. Lisää treeniä siis. 5 toistoa / 3 sarjaa
  • Paikallaolo; menee riepästi perusasennosta maahan suoraan, jää paikalleen hyvin. Vähän pälyilee ympärilleen ja häntä vispaa koko ajan. Kestää välipalkkauksen hyvin. Viereen palatessa täytyy vielä antaa maa -käsky, muuten nousee ennen aikojaan istumaan. Tätä pitäisi alkaa häivyttämään. Matka tässä harjoituksessa 3 m / 5 m / 10 m. 3 toistoa per etäisyys.
  • Seuraaminen; hirmuinen into päällä, edisti aivan törkeästi. Kontakti pysyy, mikä mielestäni positiivista, paikkaa täytyy tarkentaa. 3 toistoa n. 4 m seuraamispätkiä.

Yleistä Paavon kanssa treenamisesta; innostuu aivan törkeästi, kun huomaa, että aletaan touhuamaan jotakin. On siinä ja siinä, että meneekö kuppi nurin innosta, eikä pysty keskittymään mihinkään. Tätä eilen illalla miettiessäni, tulin siihen tulokseen, että Paavon on tältä osin tyypillinen spanieli ja tietynlainen höslä vaikka yrittää esittää jäämiestä suurimman osan ajasta. Ehkäpä vähän tähän suuntaan siis; "Energiaa koirassa riittää ja itsepäinen ohjaaja saa sen koulutettua hyvinkin monenlaisiin asioihin, mutta aina tulee varautua siihen, että koira tekee jonkin tutun asian ihan omaksi huvikseen päinvastoin, katsoen sinua kuin sanoen “ älä ole liian itsevarma, minä kuitenkin päätän itse mitä teen. Ja milloin “." (http://www.springerspanielit.com/index_fin.htm) Hyvä, että on haastetta, tylsäksi saattaisi muuten tämä elo käydä .

Väinöllä;

  • Perusasento sivulla, kontaktin pito; tulee sivulle hyvin, hakee perusasennon itsenäisestä ja 4 / 5 toistosta paikka on tismalleen oikea. Kontakti hyvä ja kestää. Tulee perusasentoon ns. puskemalla eli hakee paikan työntämällä itsensä ensin minua vasten ja suoristaa itsensä. Liekö tästä haittaa? Ei tarvitse enää käsiohjausta. Toisinaan teen kuitenkin vielä avustetusti, että ei pääsis unohtumaan mitä tehdään. 5 toistoa / 3 sarjaa
  • Seuraaminen; ehdottomasti parempi kun viime kerralla. Vein kädet selän taakse eli palkka ei ollut enää kädessä vartalon sivulla. Kontakti parani mielestäni tämän avulla, lisäsin myös vähän vauhtia kävelyyn. Pysyi hyvin mukana. 3 toistoa n. 3 m seuraamispätkiä.
  • Liikkeestä seisominen; Seuraaminen hyvä, pysäytän makupalalla -> käsky SEISO. Jää paikalleen, kestää palkkauksen edestä. Minun palaamisen vierelle kestää seisoen, ottaa kontaktin. Istuessa jää hieman taakse. Ihan hyvässä vaiheessa tämä liike, on selkeästi tajunnut mitä liikkeessä haetaan.

Yleistä Väinön kanssa treenaamisesta; Touhuaa mielellään ja tekee harjoitukset hyvällä yhteistyöhalulla. Välillä touhottaa kuin pentu konsanaan (tämähän on ihan sallittua), mutta pääsääntöisesti ok. Motivaattorina lelu on selkeästi parempi kuin namit, vaikkakin kun on nälkäinen illalla, myös namit saavat vauhtia töppösiin.

Illalla suunnistetaan lenkille Tanjan ja Natan kanssa Pakkalaan, saas nähdä miten kuraisia poikia autossa istuu lenkin päätteeksi.