Lauantaina suunnattiin Paavon kanssa tokoilemaan Lempäälään. Springereitten järjestämälle kurssille, ohjaajana Berit Niemi. Lauantai oli oikein antoisa päivä, vaikkakin pitkä, mutta tehokas. Me päästiin pureutumaan lähes kaikkiin "ongelmiin" joita meillä on eli seuraamiseen, liikkeestä seisomiseen. Lisäksi saatiin hyviä vinkkejä perusasentoihin, ripeään maahanmenoon ja noutokapulan suussapitoharjoituksiin.

Seuraaminen; Paavolla on seuraamisessa hyvä paikka ja hyvä kontakti, mutta pakka ns. leviää eli loittonee ja minä sitten (huomaamatta) yritän pikku harppauksilla kuroa välimatkan kiinni. Hih, kaikkea sitä onkin, hyvä että joku toinen katsoo vierestä. Siihen, että Pave seuraisi lähempänä saatiin namuvinkki, jota voi käyttää muistutukseen Pavelle, että missä se oikea paikka olikaan. Muutaman palkan jälkeen oikeasta paikasta, homma alkoi sujua. Otettiin seuraamisessa S-kaaria ja ympyrää vasemmalla ja oikealle. Lisäksi haarojen välissä seuraamista, joka vaatii koiralta täydellisen luoton ohjaajaan. Haarojen välissä seuruuttamisella saa myös koiran istumaan suoraan, joten hyvä perusasennon harjoitus vaikka ei vierellä olekaan.

Liikkeestä seisominen; Ongelmana meillä, käsistopin saaminen pois pysäytyksestä. Muuten hiipii ja pysähtyy jos en kättä käytä. Koitettiin ensin hidasta seuruutusta, mutta Pavella tämä ei toiminut kun pyrki heti istumaan. Sitten koitettiin lelua ja taakse heittoa. Tämä toimi ja lelu tuntui olevan kiva tällä kertaa muutenkin. Ymmärsin kyllä lelun idean ja tavan käyttää, mutta se ei kyllä minusta vielä poistanut sitä olennaista ongelmaa eli käden/lelun/namun häivyttämistä.. Pitää kai vain olla pitkä pinna? Mutta kun sitä on jo jankattu ja jankattu ja homma toimii tosi hyvin, mutta heti kun alan vähentämään käsistoppia niin hiipii.. Ollaan harjoiteltu esim. pylvään ympäri kiertämistä ja seiso -käskyllä pysähtymistä ja toimii todella hyvin. Sivulla seuraamisessa ei tunnu kuitenkaan vielä tajuavan mitä siltä tahdon. Täytynee palata harjoittelussa taaksepäin.

Liikkeestä maahanmeno; Liike itsessään toimii, eikä ongelmaa ole. Maahanmenoon panostetaan nyt. Ripeitä maahanmenoja ensin namun kanssa rinnan kohdalta alas vetäen, että putoaisi suoraan alas. Palkka pelkästään nopeista ja kunnollisista maahanmenoista.

Hyppy oli meidän yksi harjoiteltavista. Minulla kuitenkin oli su aamuna niin heikko olo, että en yksinkertaisest uskaltanut lähteä yksin auton rattiin. Liekö flunssaa pukkaamassa.. toivottavasti ei ole mikään tuliaspöpö tuolta Afrikan mualta.. Tykkäsin kuitenkin lauantain annista ja iso kiitos Beritille vielä neuvoista ja vinkeistä. Oli muuten Pave väsynyttä poikaa päivän jälkeen! Väiskin kanssa touhusi lauantaina Antti.