Aikaisin aamulla polkaisin bemarin keulan kohti Jyväskylää kera Väinö. Pitkä päivä oli tulossa ja jo lähtiessäkin hieman väsytti, mutta siitä se sitten virkistyi mieli hetken päästä. Matka meni hyvin joutuisasti, ei ollut hirmuisesti liikennettä aamutuimaan. Perillä oltiin kokoontumispaikalla n. yhdeksän aikoihin ja kohta alkoi muitakin jo tulemaa paikalle. Tästä suunnattiin koulutuskentälle joka sijaitsi aivan Laukaan keskustassa.

Maarit Takala

Kentällä aloitettiin me pentujen kanssa näyttelykoulutuksella. Seisotuksia ja juoksuharjoituksia vuoronperään. Väinö seisoi mielestäni ihan hyvin, mutta juokseminen oli vähän vaisua ja taisipa Väinöä hieman jännittää.

Maarit Takala

Lopuksi otettiin pieni sosiaalisuustesti pennuille. Omistajat seisottiin neliössä ja jokainen vuorollaan kutsui koiran luokseen, kaikki pennut olivat todella rohkeita eivätkä pelänneet mennä häntä heiluen uuden ihmisen luo. Seuraavana vuorossa oli pieni tauko, kahvia ja pullaa. Sitten jatkettiin pentujen kanssa agilityesteisiin tutustuminen.

Maarit Takala

Lopuksi tuli vielä kouluttaja esittelemään Flyball -lajin saloja. Tarkoituksena on lähettää koira 4 esteen yli eteenpäin alustalle, josta se tassuillaan pamauttaa itselleen pallon ja spurttaa takaisin. Hauskan näköinen laji, tosin Väinö ei tuosta ymmärtänyt tuon taivaallista ja väsymyskin valtasi pikkuisen. Väinö sai ottaa kauneusunensa ja omistaja seuraili kentän tapahtumia.

Maarit Takala

Kentältä siirryimme Tupaswilla -nimiseen koulutuskeskukseen keskelle metsää. Täällä aloitettiin ruokailulla ja nälkähän tuo jo olikin! Väiski nukkui sen aikaa autossa ja kun omistajan masu oli täynnä, kipaisimme pienelle lenkille Väinön siskon Ninnin kanssa. Hauskaa oli, sisarukset riehuivat sen minkä kintuistaan pääsivät. Sitten käytiin vielä tutustumassa lammen rantaan, mutta kumpikaan ei uskaltanut uida. Seuraavana oli vuorossa trimmausopetusta. Väiskiltä siistin vain hieman korvia, koska olin jo trimmannut suurimmat karvat pois aikaisemmin viikolla.

Jakke

Trimmauksen jälkeen oli vuorossa leikkimielinen Match Show ja leirikisat. Match Showssa Väinö hurmasi tuomarin ja oli BIS2.

Maarit Takala

Leirikisassa lajina oli luoksetulo piiiitkästä matkasta ja paikallaan olo ohjaajan etääntyessä. Luoksetulossa urokset (vanhemmat) kirmasivat yhden nartun perään päärakennukselle päin, noh mitäs ne isot edellä sitä pienet perässä ja Väinökin oli sitä mieltä, että siellä on oltava jotakin todella mielenkiintoista kun kaikki muutkin urokset sinne pinkaisivat.. juu ei menny ihan nappiin ei. Paikalla olo oli myös Väiskille vielä hankala, joten ei siinäkään sen kummempaa menestystä. Epävirallisten leikkien jälkeen kaikki koirat laskettiin vapaaksi ja pennut kirmasivatkin suoraan lammen suohon juoksemaan, näytti olevan oikein mukavaa!

Jakke

Jakke

Jakke

Jakke

Sitten olikin meidän aika suunnata kotiin. Pitkä päivä takana vielä muutaman tunnin ajomatka edessä, joten jos kuski meinasi pysyä hereillä kotiin asti, oli parempi lähteä vielä valoisan aikaan.

Kiitos Maarit mukavasta tapaamisesta! Ensi vuonna uudestaan.