Palattu siis viikko sitten kolmen viikon matkalta Afrikasta. Matka oli kyllä oikein ihana ja rentouttava.

Matka alkoi Kenian puolelta Nairobista, jossa ensimmäinen yöpyminen. Yön yli lentämisen jälkeen oli kyllä luksusta päästä sänkyyn, minä en ainakaan osaa nukkua kovin hyvin koneessa tai siis istualtaan. En muuten koskaan aiemmin ollut ollut niin isossa koneessa, kun Amsterdamista - Nairobiin lennettiin. Penkkejä oli rivissä 10 ja käytävät välissä.

Matka lentokentältä hotellille oli enemmän kuin mielenkiintoinen. Liikenne oli yhtä kaaosta.. teillä oli yleinen "sääntö", että liikennevalot, vaikka ne ovat olemassa, niitä ei tarvitse noudattaa vaan pienempi väistää suurempaa.. Juuuust. Hotelle saavutta oltiin molemmat ihan tosi väsyneitä, joten aamupalan jälkeen päikkäreille .

Ensimmäinen luonnonpuisto oli Maasai Mara.

Matka Nairobista sinne oli ennen kaikkea pitkä ja möykkyinen.. mutta kun perille päästiin niin matka unohtui. Tosin illan safari ei ollut yhtään "helpompi".. myöskin luonnonpuiston tiet eivät ole kovin hyvässä kunnossa. Maasai Marassa oltiin kaksi yötä, jonka aikana nähtiin sarvikuonoa vaille "Big Five".

Nähtiin siis flamingoja ja lisäksi reinoja eli sarvikuonoja. Niitä on kahdenlaisia, valkoisia ja mustia. Onnistuimme näkemään molemmat, vaikka mustan reinon näkeminen on harvinaisempaa, koska niitä ei ole paljoa.

Pois lähtiessä näimme myös leijona lauman, naaraita ja poikasia, jotka olivat saalistaneen buffalon.

Siinä oikeata raakaruokintaa sanon minä .

Seuraavaksi olikin yksi odotetuimmista paikoista, Ambosellit eli luonnonpuisto Kilimanjaron juurella!! Tätä ainakin minä odotin aivan mielettömästi ja olihan se vaikuttavan näköinen!!

Tässä puistossa pääosissa olivat ronsut ja erilaiset linnut (tosin mie en ihan hirmuisen kiinnostunut noista siivekkäistä ole). Tässä alla kuva Afrikan Fish Eaglesta saalistuspuuhissa.

Nähtiin laumoittain ronsuja, pieniä poikasia ja aivan valtavia naarasnorsuja. Mutta vuori oli kyllä niin upea, että kaikki eläimet jäivät kakkoseksi.

Amboselleilta siirryttiin Namangaan Kenian ja Tansanian rajalle, josta safari jatkui Tansanian puolella. Tansanian rajalta ajettiin Lake Manyaralle. Siellä nähtiin paljon hippopotamuksia eli virtahepoja.

Lake Manyaralla viivyttiin vain yksi yö. Sieltä suunnattiin kohti Serengetin luonnonpuistoa. Matka oli pitkä n. 6 h. Luonto oli kuitenkin matkalla niin hieno, että ajankulua ei edes huomannut. Lisäksi tiet Tansanian puolella oli huomattavasti paremmassa kunnossa kun Keniassa. Ihan lähellä Lodgea nähtiin 25 kpl leijonia kasassa kukkulalla ja mikä parasta 2 kpl urosleijonia!! Toisesta sain napattua varsin hyvän "bad hair -day" kuvan.

Nuoria urosleijonia

Ja yksi varsin rennosti ottava naaras
 

Serengetin luonnonpuisto on niin iso, että sitä ei millään näe kahdessa päivässä kokonaan, ei edes 1 / 3 ehditty nähdä. Puistossa nähtiin paljon leijonia ja niiden lempipaikka tuntui olevan puissa.

Lisäksi nähtiin myös leopardi.

Päivä oli pitkä mutta antoisa. Parasta Serengetissä olivat puissa nukkuvat ja kiipeilevät leijonat, niitä oli joka puolella kun vain ne ensin huomasi. Varsin hyviä naamioitumaan myös! Serengetistä suuntasimme Ngorongoron kraaterille, joka on siis romahtanut tulivuori. Sen pohjalla on suuri viheralue vesistöinen ja näin ollen oiva paikka eläimille asustella. Kraaterin pohjalla nähtiin paljon seeproja ja buffaloita. Buffalot olivat aamu-uinnilla muta-altaassa ja niillä näytti olevan todella hauskaa!! Yksikin kieriskeli mudassa niin, että sorkat vain vilisti taivasta kohden. Tästä en valitettavasti saanut kuvaa, kun olivat kaukana, kiikareilla nähtiin hyvin. Lisäksi nähtiin leinojia lekottelemassa järjven lähellä. Paikka oli oikein kaunis! Sadekausi oli alkamassa, joten kraaterissa näimmekin oikein mahtavan ukkosmyrskyn!

Viimeisenä kohteena oli Tarangiren luonnopuisto. Luonnon puistossa oli todella hiljaista, ei juuri nähty eläimiä. Tosin ensimmäisenä kun ajettiin puiston alueelle, nähtiin 3 gebardia, opas arveli niiden olevan veljekset.

Puistossa nähtiin norsun pääkallo, oli muuten kallolla kokoa!

Viimeinen viikko vietettiin Zanzibaren saarella. Saarella oli erittäin kuuma ja kostea. Kun käveli ilmastoidusta huoneesta ulos, niin tuntui kun olisi seinään törmännyt. Saarella otettiin rennosti. Snorklailtiin ja sukelleltiin Intian valtameressä. Oikein mukavaa oli!

Mukava oli olla reissussa, mutta mukavaa oli myös tulla kotiin ja nähdä pojat taas!