Taasen hurahti viikko niin nopeaan ohi, että eihän tässä perässä meinaa pysyä. Viikon tapahtumat kuitenkin yhteen kasattuna.

Tiistaina oli HSKH:n toko Ojangossa Väiskillä. Tällä kertaa oli aiheena tehdä aivan jotakin muuta, mitä on ikinä aikaisemmin tokossa tehnyt. Me aloitettiin Väiskin kanssa tunnarista. Kapula laitettiin piiloon maahan vähän matkan päästä koirasta, peitettiin vähän ruoholla ja sanottiin koiralle "ETSI". Ja viuh, kun Väiski pinkaisi. Ilmaisusta sai superpalkan. Koskettin nenällä keppiä, mutta ei nostanut suuhun vielä. Otettiin 3 toistoa ja Väiskillä näytti olevan tosi kivaa. Viimeisellä kerralla sain jo käyttää "OMA" sanaa käskynä, joka siis tulevaisuudessa tarkoittaa tunnistusnoutoa. Lisäksi otettiin ruutua, kosketusalustalla. Tämäkin liike oli Väiskin mielestä hurjan kiva, kun nimittäin pinkaisee ruutuun alustalle pääsee riekkumaan pallon kanssa! Kouluttajan kanssa juteltiin vähän Väiskistä ja sen unelmoinnista silloin tällöin. Tultiin siihen tulokseen, että harjoitellaan vähän ns. perusliikkeitä ja sitten näitä selkeästi sen lemppareita esim. ruutua. Jospa se innostus taas sieltä löytyisi. Kouluttajan kanssa otettiin sitten ohjattua noutoa, tai sen alkeita, koska ei olla sitäkään koskaan tehty. Väiski lähetettiin merkiltä, törppö, oikealle namialustalle käskyllä "OIKEA". Vitsi että Väiskillä on intoa näihin liikkeisiin jossa käytetään alustaa. Hoksasi liikkeen pointin tosi nopsaan. Todella mukavat treenit oli, opittiin roppakaupalla taas uutta!! Paavo pääsi rivaattilenkille ennen Väiskin treenejä.

Keskiviikkona oli Väiskillä vuorossa HSKP:n toko Malminkartanolla. Aiheena kaukokäskyt, takapään käyttö ja paikkamakuu. Kaukokäskyissä käsken Väiskin enesin maahan ja siitä istumaan -> palkka lentää eli pallo. Vaihtelevasti otetaan myös niin, että Väiski istuu ja siitä maahan käskyllä. Maahan meno on vielä hitaanlainen, mutta istumaan nouseminen on jo ihan räväkkä. Takapään käyttöä harjoiteltiin seuraamisen yhteydessä niin, että mentiin ympyrää ja sen ympyrän keskellä oli lelu. Muutama askel ympyrän kaarella, käännös kohti lelua eli vasemmalle ja peruutus. Himpura miten hyvin penska peruutti kun hoksasi mitä harjoituksella haettiin. Vasemmalle käännökset alkaa olemaan hanskassa ja ne ovat tiiviitä. Seuraavana vuorossa täyskäännösten hiominen. Paikkamakuu oli kyllä ihan syvältä perseestä. Ei noussut ylös, mutta himmaili kyllä mitä sattui mm. nuoli kikuliaan ja pälyili penturyhmäläisiä vähän matkan päässä... juu, tosi prota alkaa puhdistamaan kikuliaan kesken paikkamakuun!! Heh, se on se meidän Väiski. Paavo pääsi tokoilemaan taas Lempan ja Sannan kanssa, keskiviikko tokoilusta on tullut vakio ja mukava on touhuta, kun joku sanoo jos joku homma kusee. Paavon kanssa aloitettiin myös tutustuminen ohjattuun noutoon ja alku näyttikin hyvälle. Alustan käyttö on Paven mielestä myös kivaa, joten yleensä se motivoi hyvin toimimaan. Lisäksi otettiin kaukokäskyjä ja seuraamista. Kaukkarit toimii jo hyvin, vaihtoja tehdään i-m-i-m tai m-i-m-i. Näpäkästi menee, matka on vielä lyhyt mutta eipä kiirettä sen pidentämiseen ole vielä. Seuraaminenkin meni hyvin, muutama käännös oikealle meni Pavelta pitkäksi, kun piti jäädä ihmettelemään mitä Lemppa Sannan kanssa touhusi. Ennen Väiskin treenejä Pave pääsi vielä lenkille Lempan ja Pipsan kanssa.

Torstaina meikäläisen vuoro oli mennä HSKH:n epiksiin talkoilemaan, joten poikien kanssa touhuilut jäi vähemmälle. Mukavalle lenkille kaatosateessa kyllä päästiin. 

Tänä aamuna suunnattiin aksakentälle Ojankoon kera Gimma ja Eeva. Aiheena ohjausharjoituksia, kontakteja ja kepit. Ohessa pienet radan pätkät;

Tätä harjousta mentiin Väinön kanssa ja hyvin irtosikin putkelle, vaikka sisään meno oli pois päin.

Paavolla kontakti ovat jo oikein hyvät kaikilla kontaktiesteillä, keinu erityisesti on hyvälla mallilla. Puomilla saattaa joskus innostuksissaan mennä yli tai pysähtyä mutta jatkaa matkaa ilman lupaa. Keppejä lähdettiin harjoittelemaan myös keppien oikealta puolelta ohjaten, tähän asti on menty vasemmalta. Kylläpä poijat oli rättiväsyneitä treenien jälkeen. Aamupala tosin maistui vain Paavolle, Väiski pitää huolta linjoistaan ja oli syömättä. Eikä maistunut nyt illallakaan, no ei ole huolta että pääsisi penska lihoamaan.. Poikien tyttöystävä Nata ja omistaja Tanja kävi illalla kylässä. Naatusta saatiin taas leikattua kaamea kasa karvaa, keveni tytsy vähän! Viikonlopun päätteeksi vähän kuvasaastetta aamun treeneistä.

Näin innostunut oli herra P treeneistä! Ei  vaineskaan, kuvaajalla väärä hetki.

Vauhtihirmu puomilla.

Sitten Väiski tö vemmelsääri