Pientä tokon poikasta oli siis luvassa tänään.

Aiheena Paavolla

  • Paikkamakuu; Jää hyvin, ei liikehdi (muuta kun häntä). Käytin apuvälineenä takapalkkausta elikkäs namualusta n. 3 m päässä Pavesta. Häntä vispasi kun heiluri aivan koko ajan. Otettiin 3 toiston sarjoissa eli kävelin n. 25 m päähän ja palasin palkkaamaan 3 krt. Kolmannella kerralla palasin viereen ja vapautin namialustalle. Kyll oli Paven mielestä hauskaa, pinkas palkalle tuhatta ja sataa. Toistettiin 3 krt.
  • Liikkeestä seisominen; Tarvitsee edelleen varsin vahvan käsiohjauksen ts. stopin nenään, että pysähtyy. Jää kuitenkin seisomaan paikoilleen, pääsen parin askeleen verran eteen päin ja palaan palkkaamaan. Seisominen on ehdottomasti vahvistunut, alkuun kun tinttasi lähes joka kerta persuksensa maahan eli kävi istumaan. 3 toiston sarjat kolome kertoo. Ihan ok, harjoitusta vain lisää!
  • Hyppy; Tässä vielä apuna namualusta esteen toisella puolella, about vajaan 3 m päässä. Paven kanssa namualustaa ei kyllä enää ehkä tarvittaisi, mutta olen sen vielä siellä pitänyt. Luopumisen tuska hah! No joo, siis hyppää hyvin, esteen korkeus 3 lautaa eli vajaa säkä. Ei kolistele vaan hyppää innolla. Jää käskystä seisomaan toiselle puolelle nenu kohti minua. Tässäkin oli ongelmana tuo istuminen alkuunsa, mutta edistystä sen osalta on siis tapahtunut. En vieläkään mene Paven viereen vaan vapautan sivulle lelulla. Muutaman kerran olen sivulle koittanut, mutta herkästi istuu minun viereen tullessa, ilman käskyä siis. Tahtoisin tuon seisomisen vahvistaa ensin vahvaksi ja sitten alkaa siirtymään sivulle.

Kaiken kaikkiaan hyvä kokonaisuus. Homma pysyi kasassa ihan ok, aluksi oli havaittavissa jonkin verran ylimääräistä häsellystä mm. hyppimistä sivulle tulossa.. Mutta tokeni melkolailla heti. Heikoimpana yllä olevista tällä hetkellä liikkeestä seisominen, eli sen tehotreenejä jatketaan.

Aiheena Väinöllä

  • Seuraaminen; Apuvälineenä pallo leuan alla. Ensin nostatin vähän mielenkiintoa leikittämällä pallolla ja sit mentiin. Toimi hyvin. Lähti sivulta innokkaasti seuraamaan eli tuijotti palloa leuan alla. Seuraaminen oli varsin väljää eli ei ollut minun iholla kiinni vaan jonkin verran irti. Josko saisi tämän liikkeen periaatteen menemään Väiskin kalloon, niin hiotaan sitten paikkaa lähemmäksi. Ei kuitenkaan ihan törkeän kaukana mene. Kolme toistoa, kolme sarjaa. Viimeisessä toistossa laitoin pallon kainaloon, kontakti pysyi ja pallo tippui. Ihan hyvä! Tästä jatketaan.
  • Liikkeestä seisominen; Tarvitsee edelleen varsin vahvan käsiohjauksen ts. stopin nenään, että pysähtyy. Jää kuitenkin seisomaan paikoilleen, pääsen parin askeleen verran eteen päin ja palaan palkkaamaan. 3 toiston sarjat kolome kertoo. Ihan ok, harjoitusta lisää!
  • Hyppy; HAH!!! Mitäs mie viimeksi sanoin ja epäilin!! Nyt se sen keksi, että hyppy ei olekaan hänen mielestä kiva este. Eli ei alkuunkaan suostunut ylittämään estettä vaikka namukippo oli toisella puolella kera herkullisten kananpalojen . Mitkään houkuttelut eivät auttaneen, herra olis mieluummin mennyt sivuilta palkalle eli ohittanut esteen tyystin. Piru mikä kakara!! Jotta harjoitus saatiin onnistumaan, otin Väiskin kutsumalla esteen yli pari kertaa ja lopettiin siihen. Tämä taitaakin olla sitä mistä kasvattaja mm. varoitteli kun kerroin, että mahdollisesti tokoa aloitettaisiin harrastamaan. Taisipa kertoilla, että eteen voipi tulla mitä mielenkiintoisempia kommervenkkejä, totta! Yhdyn tähän täysin .

Hyppyä lukuun ottamatta muuten treeni meni ok, liikkeestä seisominen on näistä se kaikkein epävarmin, niin kuin Paavollakin. Harjoitusta jatketaan! Mitenkähän tuon hypyn kanssa ensi kerran käy? Tein muuten mielenkiintoisen huomion tuosta hyppyesteestä, kun tultiin Väiskin kanssa pihalle. Kävi haistamassa ja alkoi puistelemaan päätänsä samalla tavalla kun autoilleissa. Tämä on mielenkiintoista siksi, että kuljetin estettä meitin auton takakontissa n. 200 m ja Väiskin mielestä se "haisee" niin autolle, että reaktio on kuolaaminen.. liekö siksi ei "pitänyt" esteestä..