Pyörähdettiin siis molempien hurmureiden kanssa näyttelyissä viikonloppuna. Odotuksia ei kummankaan osalta ollut, mentiin hakemaan kokemusta ja viihtymään yhdessä. Itseäni kyllä huvitti jo lauantai aamuna metsälenkillä, että tässä sitä ollaan näyttelyihin menossa ja poijat vetää rallia pitkin metsiä vailla huolta tulevasta näyttelystä. Noh, Väiski pesulle ja auton keula kohti Haminaa. Junnuluokassa oli vain kaksi urosta Väiski ja Dollydanesin saman ikäinen uros. Kokoero on edelleen VALTAVA!! Toinen on aivan aikuisen näköinen ja kokoinen, Väiski sen rinnalla lähinnä rimpula teini.. hih. Ai niin, olihan meillä tavoitekin; saada laatuarvostelu, jossa ei lue hontelo. Noh, tuomari oli Israelilainen, joten tavoite siltä osin, ettei lue hontelo, täyttyi, mutta asia tuli kyllä ilmi ihan englanniksikin, joten periaatteessa se tavoite ei täyttynyt . Ohessa arvostelu;

(KUVA) Correct size. Feminine head. Not powerfull enough. Correct topline. Correct front and back angulations. Correct coat color. Weak movement. Tuomari Kupferberg Zvi, Israel. Hyvin korrekti oli siis arvostelu, sijoitus JUK2 ja EH. Kimpsut ja kampsut kasaan ja lenkille keskelle Haminaa Väiskin kanssa. Ensimmäinen kysymys vastaan tulevalta, onko täällä lähellä järveä? Olihan siellä ja sinne siis, voi elämä sitä riemua kun  herra V huomasi, että kaiken tämän seisoskelun ja edustamisen jälkeen pääsee uimaan. Ilo irti ja Väiskillä oli hauskaa! Siinä sitten kuljettiin ohi hienosti trimmattujen ja puunattujen koirien, omistaja ja Väiski yltäpäältä mudassa ja läpimärkänä, molemmilla tyytyväinen ilme kasvoillaan . Ihana päivä!

Sunnuntaina oli Paven vuoro. Tuomari oli ruotsalainen ja arvostelukin ruotsiksi, joten sitä tavatessa meni hetki ennen kun  avautui. Tuomari oli siitä mukava tyyppiä mun mielestä, että tuli arvostelun (seisotuksen) jälkeen kertomaan jokaiselle, mistä ei koirassa pitänyt. Paavo oli hänen mieleensä liian matala/pieni ja sillä on liian pyöreät silmät (heh). Laatuarvostelu siis H = Hyvä. Ohessa arvostelu;

Kraftfull hane som ger ett lite lånställt intryck. Skulle önska honom mer benlängt för bättre proportioner. Kraftfullt maskulint huvud. Något runda aningen ljusa ögon stör uttrycket. Bra bett & pigment, täplacerade små, finä örön. Bra hals. Raka vinklar fram. Korrekt överlinje. Vält or mad djup kropp. Normala vinklar bak. Fin lårbredd. bra ben  tassar & päls. Nyttjar svansen väl. Rör sig kort i steget fram. Trevlig temperament. Väl visad. Tuomari Ragnarson Patric, Sweden. (suomennos; voimakas uros jolla matala linja. Saisi olla pidemmät jalat, jotta parempi ulottuvuus. Voimakas maskuliininen pää. Pyöreät ja hieman vaaleat silmät. Hyvä purenta ja väri, täplät pieniä, hyvät korvat. Hyvä kaula. Oikea ylälinja. Normaalit kulmaukset takana. Hyvä purenta. Hyvät tassut ja turkki. Antaa lyhyen vaikutelman. Ystävällinen luonne. Näyttää hyvälle. (alleviivattuja en vielä saanut käännettyä, mutta kysyn paremmin ruotsia osaavalta.) Haukaa oli meillä Paven kanssa, oikein hienosti seisoi koko arvostelun ajan. Käyttäytyminen oli oikein hienoa! Meillä oli matkaseurana Tanja ja reissun jälkeen käytiinkin vielä moikkaamassa Nataa ja sekös oli mukavaa!

Näyttelyiden osalta olen nyt vähän kahden vaiheilla. Minulle ei sinällään se menestys niissä hirmuisesti merkkaa, mutta en niistä kyllä niin paljoa pidäkään, että jaksaisin niiden eteen hirmuisesti panostaa. Lähinnä tarkoitan pitkän matkan näyttelyitä. Väiski on niin hoikka tällä hetkellä, vaikka se syö kun hevonen, että ei siitä ole tuolla kehissä pärjääjäksi. Kokemus tekee hyvää ja yhdessä tekeminen on hauskaa, mutta tämän vuoden näyttelyt, lähialueita lukuun ottamatta, jää vähemmälle Väiskin osalta. Pavella ei ole näyttelyiden osalta ole ennenkään ollut mitään tavoitetta, joten jos siltä tuntuu niin kehään voidaan mennä. Seuraavan kerran Väinö astuu kehään Mäntsälässä 18.7.