Viikko hurahti kyllä taasen niin nopeaan, että ihan hirvittää. Paahtavan auringon paisteen vuoksi ilta treenit on viime päivinä jäänyt aika vähäisiksi, tosin on kyllä jotakin yritetty tehdä. Viime viikon torstain agitreenit oli peruttu, mutta suunnattiin silti kentälle ja tehtiin seuraavanmoinen rata:

Pääpointtina oli harkata keppejä radalla, kun tähän asti on harkattu aika paljon keppejä ihan sellaisenaan ja viime treeneissä saatiinkin jo käsky yhdistää kepit johonkin toiseen esteeseen. Tässä ne tulivat aidan jälkeen. Rata itsessään oli aika helppo, mutta esim esteillä 1 / 2  ja 3 sekä 5 / 6 ja 7 harkattiin hypyt niin, että Paven piti suorittää ne melko itsenäisesti. Minä vartalo-ohjasin, mutta en mennyt vahvistelemaan aivan esteiden lähelle. Hyvin onnistui. Myös 3 aidalta kepeille harkattiin molempia puolia (siis ohjauksessa) ja ne meni ihan hyvin. Oikealta ohjattaessa saa vielä olla tarkempi, mutta hyvin ne jo menee. Muutama välistä vetokin rataan mahtui. Torstai-ilta oli kuuma ja se kyllä näkyi. Muutaman kerran otettiin rata ja yksittäiset harjoitukset kontakteilla ja sylkkärit. Kyllä oli Pave kuitti, kun kotia päästiin. Väiski pääsi sitten lenkkeilemään Toukopoukon kanssa ja voi juma sitä rallia taasen!

Lauantaiaamuna suunnattiin myös Ojankoon agiliidon merkeissä. Tällä kertaa myös Väinö pääsi treenimään. Paavon kanssa aloitettiin lämmittelyllä, vähän juoksenneltiin ja otettiin matalan aidan takaa kiertoja. Rata tehtiin sillä kisanomaisesti. No hyllyhän siitä tuli, ensin kepeillä ja sitten aidalta puomille vaikka piti mennä putkeen.. Noh toisella kerralla jo onnistuttiin ilman virheitä. Ohessa rata;

Keppien kulma oli aika haastava, mutta otin Paven käteen renkaan jälkeen ja aikalailla varmistellen vein kepeille. Ensimmäisellä kerralla meni päin honkia, kun ampui ensimmäisetä välistä vain läpi ja jatkoi juoksua kohti radan reunaa, ihme viiraus..  7 aidalle otettiin poispäin kääntöä, jotta olisi kääntynyt jo valmiiksi 8 putkellä päin. No ei se piru kuunnellut ensimmäisillä kerroilla, vaan ampaisi suoraan puomille.. Otettiin kokonaan alusta. Toisella kerralla päätin, että nyt käsketään eikä hissutella ja kyllä se toimii Paven kanssa. Sitä pitää käskeä kunnolla, hissuttelemalla hakkaa vaan päätään seinään. Aidat 13 / 14 otettiin takaakierroilla ja ne onnistui hyvin. Putken jälkeen 16 / 17 väli otettiin välistä ja siis pakko valssilla. Kun muisti kääntää itsensä kokonaan pois päin ja vetää Paven vasempaan käteen ja kun aidan 17 kohdalla kääntö ja yli. 18 / 19 / 20 esteillä sai harkattua etenemistä, samoin sitten putki yhdistelmällä. Hyvin irtosi, ei ongelmaa. Loppu olikin sitten nopea. Näppärästi teki, mutta kyllä se hylly olisi kisoissa tullut. Nyt ollaan treenitty tarkemmin kisoja ajatellen, koska se ensimmäinen stratti on 14.7 Purina Areenalla. Kääk!

Väiskikin pääsi liitämään. Väinön kanssa otettiin radan pätkänä esteet 13 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 / 20 ja 21. Tuo pöhkö tykkää kyllä putkesta ihan sikana! Mikään ei ole niin kivaa kun rumistella putkeen, uudestaan ja uudestaan! Hassu! Väiskiä palkkaan kentällä lelulla, namit eivät sitä sytytä samalla tavalla. Vähän höpläähän tuo meidän meno tuolla agikentällä on, mutta pääasia että Väiskillä on hauskaa!! Kontakteja voitaisiin aloittaa tehotreenimään seuraavaksi, niin voisi turvallisin mielin ottaa nekin mukaan treenailuun. Vauhtia Väiskillä riittää tekemisessä, tosin nyt kuumana aamuna veto oli loppu aika nopeaan. Mutta nähtäväksi jää, mitä me Väiskin kanssa agin osalta keksitään!

Eilen eli sunnuntaina suunnattiin Vaakkoin ulkoilualueelle lenkille. Alue on isohko metsäalue, jossa risteilee polkuja ja löytyypä sieltä muutama kirkasvetinen lampikin. Ilta oli mitä mahtavin tälle uintireissulle, pojat olivat aivan tuskaisena olleet koko päivän pihalla, mutta kuuma oli silti. Mentiin siis uimaan koko porukka. Väiskillä on ihan omat touhut tuolla vedessä. Siellä se vesilelua sukelteli ja tarpoi tassuillaan veden alle, jotta sai taas saalistaa sitä pinnan alta. Molemmat ovat kyllä oikeita vesipetoja tuon uimisen suhteen, tykkäävät kovasti! Pojat oli ihan väsyneitä kun kotia päästiin ja taisivatpa saada mieleistä viilennystä uintireissun merkeissä. Tällä viikolla suuntaan Paven kanssa Sprinkkuleirille Punkalaitumelle, jossa Pavella edessä mm. spanieleiden taipumuskoe. Jännää nähdä miten herra P toimii!!