Tällä kertaa Väiski pysyi hereillä koko tunnin, ei käynyt niin kuin viimeksi, että uuvahti kesken kaiken. Hirmusen vähän oli taas osallistujia, minun ja Väiskin lisäksi vain yksi koirakko. No sopii kyllä minulle. Aiheina oli paikalla olo, seuraaminen ja käännökset. Lisäksi otettiin kaukokäskyjä, tällä kertaa istu / seiso.

Paikkamakuu/istuminen; Marjaana otti tähän harjoitukseen myös Pippurin , jotta olisi tullut vähän enemmän häiriötä. Hyvin pysyi Väiski paikoillaan, pää kääntyili kyllä, mutta ei valunut lonkalle tms. Tässä liikkeessä on joskus sellainen "haahuilu" ongelma. Nenä alkaa haistelemaan maata ja kohta hajut vievät niin, että koira on kyllä maassa, mutta täysin kiepillä  Makaa, makaa juu, mutta asento ei ehkä ole se mistä pisteitä kisoissa ropisisi!

Seuraaminen; Pätkittäin oikein hyvää, mutta selkeästi unohtuu penskalta mitä ollaan tekemässä. Alkuun kontakti ja seuraaminen on todella hyvää, mutta näyttää siltä että kiinnostus lopahtaa hetken päästä. Tähän saatiin yksi palkkauskikkavinkki, jota kokeillaan hetimiten. Namujen kanssa seurauttaminen on siis edelleen laiskaa ts. että palkkana on namu, mutta lelulla innostuu ja seuraaminen on paljon parempaa.

Käännökset; Vasemmalle käännöstä tahkottiin paikalta perusasennosta kääntyen nyt vähän enemmän. Hyvin on alkanut sisäistämään peräpään käytön. Hetkittäin vielä tarjoaa kiertämistä, mutta 8 yrityksenä 10 peruuttaa jo ja käyttää hienosti peräpäätä!! Seuraamisen yhtyedessä tehdyissä käännöksissä, ihan sama kummalle puolelle, jää jälkeen. Tähän koitetaan myös tuota palkkauskikkavinkkiä. Kerron sitten myöhemmin onko apuva.

Sitten oli vuorossa kaukokäskyjä istu / seiso -yhdistelmällä. Etutassut pysyivät Väiskillä paikoillaan hienosti seisomaan noustessa. Näitä ei olla paljoakaan harjoiteltu, mutta idea on kuitenkin jo Väiskille selvä. Istu / maahan / istu -yhdistelmä menee jo pienen matkan päästä käsiohjauksella. Loppuun otettiin  vielä aika vaativa paikallaolo harjoitus. Laitettiin kaikki koirat (3) istumaan eripuolille huonetta ja lähdettiin menemään ristiin toisten ohjaajien kanssa. Häiriö tuli nyt vieraasta ihmisestä about 1 m päässä koirasta. Hienosti pysyi koko porukka paikoillaan, vähän Väiski vilkuili ja haisteli vierelle tulijaa, mutta ei osoittanut mitään elkeitä lähteä tekemään lähempää tuttavuutta.

Kotia päästyä painelin pihalle Paavon kanssa. Otin mukaan pallon ja suunnattiin kohti golf kenttää. Pave on jännä miten se välillä syttyy noille leluille ihan kympillä, toisinaan taas ei mitään elettäkään, että ne olisi hyvä juttu. Pingottiin pitkin hiihtoladun reunoja ja Pavella oli hauskaa pöllytellä lumihangessa.