Heh, siis olen vuokrannut Tiltun Koirakoulun lämpimän tokotreenitilan nyt 6 krt tästä eteenpäin vaihtelevasti torstaisin tai lauantaisin. Tila on Espoon Nihtisillassa ja ihan sopivan lyhyen (15 min) ajomatkan päässä. Sannan ja Lempan, Paven ja Väiskin kanssa suunnistettiin jo aamutuimaan (9-10) kohti treenitilaa. Muutaman mutkan jälkeen löydettiinkin paikalle ajoissa . Tila oli oikein viihtyisä ja iso! Helposti mahduttiin treenaamaan niin, että Sanna ja Lemppa pylväikön toisella puolella ja me poikien kanssa toisella puolella (linkissä on kuva tilasta). Lämpötila treenitilassa oli kyllä sitten aika hauska, lämmintä oli ainakin 25 astetta eli vaihtoehto - 25 asteelle ihan jees . Tosin koirat alkoivat väsyä aika nopeaan ja kyllä sai itsekin luopua pitkähihaisesta paidasta varsin nopsaan. Tila oli kuitenkin hyvä ja matot siistit! Aiheena molemmilla pojilla hyppy, seuraaminen + käännökset ja luoksetulo.

Paavo;

Hyppy; Ongelmana välillä irtoaminen käskyllä. Eli odottaa käsiohjausta niin kuin agissa. Toki sitten kun taas "muistaa" mitä tässä pitikään tehdä niin homma toimii. Paavolla hypyn jälkeen kääntyminen + palkkaus lelulla. En ole kovinkaan montaa kertaa ottanut sivulle menoa vaan yrittänyt vahvistaa seisomista. Paavolla tämä liike on jo ihan hyvin hanskassa.

Seuraaminen + käännökset; Seuraaminen oli ihan ok. Välillä tekeminen herpaantui ja mattoa oli kiva alkaa haistelemaan mutta nopsaan pääsi taas jyvälle mitä pitikään tehdä. Käännöksiä otettiin paikallaan vartaloa kääntämällä, oikealle käännökset parempia, vasemmalle vielä hakusessa.

Luoksetulo; Matkaa ehkäpä n. 5 m. Jää hyvin paikalleen ja odottaa käskyä hyvin. Luoksetulossa vapautin jo vauhdikkaassa luoksetulossa ja palkkasin lelulla minusta katsottuna taaksepäin. Otettiin 4 toistoa joista viimeisellä otin perusasentoon viereen ja vapautus.

Väiski;

Hyppy; Lelun kanssa mentiin, kun vähänkään irtosi perusasennosta lelu lensi esteen yli.

Seuraaminen + käännökset; Lennosta otettiin taas seuraamista. Kontakti oli hyvä ja piti reippaankin kävelyn. Namulla palkkasin nyt. Taisi olla Väiskillä hieman nälkä kun ei ollut aamupalaa saanut, niin namukin innosti seuraamaan tiiviimmin. Käännökset otettiin myös Väiskin kanssa paikallaan. Kuten Paavolla, oikealle meni oikein hyvin ja vasen takkuaa. Treeniä lisää siis! 

Luoksetulo; Matkaa sama kun Paavolla. Samalla tavalla otettiin lelun kanssa. Tuo wubba kyllä saa Väiskiin vauhtia ihan todella! Hyvä palkka siis . Otettiin neljä toistoa, joista viimeinen sivulletulo perusasentoon. Loppuun leikittiin oikein urakalla, vitsi että toi vetää lujaa kun oikein tahtoo wubbastaan taistella. Irti -käskyllä lelu irti ja lensi taas! Kunnon vauhtiveikko!

Kokonaista tuntia ei saatu ihan kulumaan, vaan lopeteltiin about varttia / kymmentä vaille. Pojat oli jo ihan kuitti ja näyttihän tuo Lempankin kieli roikkuvan jo lahjakkaasti. Mukava treenihetki oli ja mikä parasta oli jo aamutuimaan tehty! Loppupäivän saa lorvia ihan todella!