Täytyy lisäillä nyt näin jälkikäteen, kun olin mukamas nettipimenossa viikonloppuna! Siis perjantaina olimme HSKP:n toko1 -kurssilla. Aiheena paikalla makuu, liikkeestä seisominen ja hyppy.

Paikalla makuu; Koiruudet aseteltiin kahteen riviin, väliä n. 2m. Sai poistua sen matkaa, kun koki koiransa kestävän. Välipalkkaus salittu. Väiski kesti hyvin. Poistuin ensin n. 5 m päähän ja kävin välillä palkkaamassa. Pälyili kyllä ympärilleen, kun toiset ohjaajat hiihtivät edestakaisin molemmilla sivuilla, mutta ei mielestäni häiriintynyt kovinkaan pahasti tästä. Vapautin edestä ja loppupalkkana lelu. Toistoja 3 kpl, pisin matka n. 8 m ja selin Väiskiin. Vapautin jokaisen kerran edestä lelulle. OT:nä: myös tämä ohjaaja neuvoo palaamaan koiran viereen, niin että koiruuden tulisi pysyä maassa ja nousta käskystä perusasentoon.

Liikkeestä seisominen; Hmm... ei edistytty kyllä yhtään. Jää kyllä seisomaan, mutta tarvitsee vahvan pysäytyksen ja paikka sanan. Tätä pitää siis reeniä lisää. Pysähtyy kyllä kerrasta seisomaan, kun kädellä matkanteon torppaan.

Hyppy; vähällä harjoituksella varsin hyvä suoritus. Hyppää innokkaasti namialustalle ja kääntyy minua päin. Ei yritä tulla takaisin esteen yli, palkkaan seisomisesta toisella puolella ja vedän pois aidan toiselta sivulta. Kolme hyvää suoritusta, kotiläksynä käden häivyttäminen ns. pysähtymisen merkkinä kun jää seisomaan aidan toiselle puolelle. Ohihuomiona tähänkin; olimme keskiviikkon Tmi Rähinän kurssilla ja aktivointina siellä oli korokkeen päällä seisominen (tästä pitäisi edistyä vaiheeseen, jossa koira pyörii vadin päällä etutassujen ollessa lähes paikoillaan). Noh, meidän setteri päätti sitten tarjota tätä ensin hypyllä!!!! Eli asetteli tassut nätisti esteen päälle ja katsoi nappisilmillään, että namuhan tästä viimeksikin tuli . Ihan pöhkö kakara! Kaikkea se keksiikin!

Yleisesti katsottuna mukavat treenit oli, Väiskin sain hyvään vireeseen leikittämällä sitä pikku tauoilla patukalla. Tästä jatketaan!