Pitkällisen hiljaiselon takana on ollut meikäläisen ärsyttävä flunssa. Alkoi viikko takaperin tiistaina ja paheni äitienpäivä viikonloppuna niin, että kuluneen viikon olen ollut kutakuinkin pedinpohjalla sairaslomalla. Vähän on kuitenkin jaksettu touhuilla poikien kanssa.

Väiski

Väiskillä loppui viime viikolla (4.5) HSKH:n varsinainen toko -kurssi. Viimeisellä kerralla käytiin läpi noudon alkuopit ja ruutuun lähetys. Kapulan suuhun otto meni oikein hienosti ja vemmelsääri hakikin itse, ihan oma-alotteisesti yhden kapulan n. 2 m päästä, ilman käskyjä. Toki kehuja saikin hirmuisesti, mutta alku siis on lupaava. Kapulan suussapitoa onkin harjoiteltu, mutta itse noutoon ei vielä olla päästy. Ruudusta en tiedä jäikö Väiskille mieleen mitään, sinne se alustalle pinkaisi joka kerta yhtä innokkaasti, en ole ihan varma, että se tajusi seisovan juuri ruudussa , mutta tästä jatketaan. Meikäläisen sairastelun ohella suunnattiin viime viikonloppuna Kaaville vanhemmille kylään. Lenkkeiltiin metsässä ja käytiinpä mökilläkin ihmettelemässä jäiden lähtöä.

Jos viime viikko meni elbaillessa, tällä viikolla on sitten yritetty tehdä vähän enemmän. Maanantaina harjoiteltiin hallintaa ihan vain kadulla. Vastaan tulevat koirakot on Väiskille välillä vähän jännä juttu. Pitää häntää ja selkäkarvoja nostaa, niinpä mentiin talsimaan vaan Niipperin kaduille ja ohiteltiin lihapulla suussa (alkuun) koiria. Vähitellen taas alkoi muistumaan, että mitenkäs sitä pitikään hihnassa mennä.Vapaana tällaista ei tapahdu, jännä, minä varmaankin annan vähän ristiriitaisia "kommentteja" hihnasta sitten?! Tiistaina mentiin Ojankoon ja otettiin pieni radan pätkä ja ohjaus harjoitus;

Alkuun lämmiteltiin aidan takaa kierroilla, saan jo Väinön irtoamaan n. parin metrin päästä kiertämään aitaa itsenäisesti. Lisäksi otettiin takaaleikkauksia niin, että lähdin Väinön vasemmalta puolelta ja leikkasin 2 ja 3 aidan välissä oikealle. Putki on Väiskillä niin vahva, että lukitsee sen jo 2 aidalta, niin takaa leikkaaminen on helppoa. Toki, ilman putkea voisi olla vaikeampaa, mutta on aloitettu harjoittelu näin. Harjoitus oli todella yksin kertainen, mutta Väiskillä oli hubaa!! Lisäksi otettiin puomin kontakteja. Kunnon vauhtiveikko sanon minä!

Keskiviikkona oli HSKP:n tokoryhmä. Tämä oli siis 2. kerta tokolupausten ryhmässä. Ensimmäisellä kerralla (5.5) kaikki meni ihan päin puuta.. Väiskistä oli jännää  seuraata lähistöllä skeittaavia poikia ja muita koirakoita. Lisäksi Gimman näkeminen kentällä tuntui aiheuttavan suurta kaihomielisyyttä leikkikaveria kohtaan! Heh, varsinainen tokolupaus... no juu. Toissa päivänä meni paremmin, vaikakkin oli ihan tosi kuuma. Aiheena oli hyppy, seuraaminen + käännökset sekä toisten koirien ohittaminen kontaktissa. Liikkeet Väiski suoritti oikein hienosti, käännöksistä vasemmalle (!!!!) saatiin kehuja, että Väiski osaa käyttää hienosti takapäätä!! No on sitä harjoiteltukin! Eli siis kun käännytään vasemmalle, Väiski vähän niin kun peruuttaa takapäällään, että kulma on 90 astetta eikä siis oikaise. Vähän oltiin tyytyväisiä, myös täyskäännös sai kehuja ja perusasento. Hih, katotaan miten käy ensi kerralla. Kotiläksyksi tuli hypyn ja käännösten harjoittelu.

Eilen oli sitten pyhäpäivä ja näin ollen vp, touhuiltiin mm. hyppyä ja seuraamista. Päivä oli kuuma, joten lenkkeiltiin aikaiseen aamulla ja myöhään illalla.

Paavo

Jaahas, mitäs sitä onkaan Paven kanssa tehty.. tokoiltu ja tokoiltu. Lähenevät kisat ei yhtään helpota ja aikaakaan ei ole kovin paljoa. Huomasitte varmaankin, että yksi tavoitteista ohitettiin eli 13.5 ensimmäiset viralliset kisat. Ei osallistuttu. Miksi? Koska kepit ei ole vieläkään kunnossa, harjoiteltu on, mutta ei vielä mene tarpeeksi hyvin. Pujottelee joo, mutta ohjauksessa on oltava vielä erittäin tarkka. Joten, seuraava virallinen startti on kesäkuussa. Sinne siis. Harmittaa toisaalta, olishan sinne voinu HYL mennä ottamaan, mutta ketä se olisi lämmittänyt?

Agility Akatemian treeniryhmän vuoro jäi viime viikon maanantaina (3.5) väliin ja tällä viikolla olin kuunteluoppilaana, ei yksinkertaisesti henki riittänyt juoksemaan kentällä. Rata on ylhäällä paperilla, mutta en sitä nyt löytänyt, jossakin treenirepun syövereissä siis. Joka päivä on kuitenkin ajettu pikaisesti Ojankoon ja treenattu keppejä niin, että on saatu ne onnistumaan ja Pave hakemaan sisään menolle itsenäisesti. Vielä on haparointia, mutta kyllä se siitä.

Tokoilujen osalta on nyt siirrytty treenimään putkessa, eli 2-3 liikettä putkeen kisanomaisesti (tosin liikkuria kaivattaisiin useammin), jotta oppii ettei palkkaa tule joka liikkeen jälkeen ts. namia. Heikkoja lenkkejä on vielä seuraaminen siinä määrin, että kontakti voi esim. täyskäännöksessä vähän kadota jos lähistöllä tapahtuu mielenkiintoista. Muuten seuraaminen on ainakin mun mielestä oikein hyvää. Täytyykin taasen ottaa Antti filmaamaan meitä lähiaikoina.

Tänään elohopea paukuttelee täällä Espoossa + 25,3 varjossa, joten kuuma on. Käytiinkin poikien kanssa Pitkäjärvessä uimassa, kun tulin töistä. Kylläpä oli kivaa juosta ja uida kepin perään järveen. Väiskikin ui, tosin vielä oli hakusessa sellainen rauhallinen uiminen, etutassuilla piti oikein kauhoa vettä!! Hyvä että näki eteensä kun vettä pärksi niin kovasti. Kesän ensimmäinen uintistartti siis Väiskinkin osalta tehty ja hyvin meni. Nyt makaavat puoli kuolleena ja odottavat, että ilma viilenisi niin pääse takapihalle. Ihana ilma! Minulla on maalausprojekti kotona, seinät vaihtavat väriä ja eteiseen tulee uusi lattia ja peiliovikaapisto. Alakertaan tulee myös muutamia muutoksia ja uusia huonekaluja, jahka isäni thö greit puuseppä saa tv-tason ja olohuoneen pöydän tehtyä. Minun olisi tarkoitus käsitellä ne sitten mieleiseksi. Ihana kun on vihdoin aikaa touhuta kotia, pihallakin on tekemistä, mutta se saa vielä odottaa hetken. Vapaa viikonloppu edessä, joten Ojankoon agin merkeissä suuntaamme molempina aamuina!