Tänään täyttää Väiski jo 9 kk!! Edelleen jaksan ihmetellä, että mihin ihmeeseen tämä aika oikein kuluu? Justhan se oli sellainen minimytty. Kuvia näpsittiin eilen, mutta niitä katsoessa todettiin, että ei yhtään onnistunutta seisotusta. Mutta tänään pitää koettaa uudestaan. Strategiset mitat; korkeus 68,5 cm ja paino 30,1 kg. Meinasin lentää persiilleni... Onhan se korkea, mutta että NOIN korkea ja painoakin on jo 30 kg. Väiskihän on erittäin hoikka, kylkiluut tuntuvat mutta ei näy. Se ei jotenkaan näytä 30 kiloselta, mutta kyllähän se painava on kun syliin olen autoon mennessä joutunut nostamaan. Sitten vielä kun yritin sitä eilen seisottaa, niin ei mun käsissä riitä pituus pitämään päätä ja häntää, ihan saa ihteensäkin venyttää toden teolla..

Ei saa välittää minun über seksikkäästä asusteesta. Tosin kotona ollessa eipä paljo muuta ehdi päällä olla, kun ulkoa tulee niin on seuraavat vaatteet yöpaita

Eilen illalla tokoiltiin ihan kotosalla, sisällä siis. Alkuun tehtiin vähän aktivointia naksuttelemalla. Paavolla naksuteltiin nenäkosketusta kauempana olevaan alustaan ja Väiskillä tassujen välissä olevaan alustaan. Väiskillä meinasi mennä hermo, kun ei setteri oikein älynny, että mistä se naks-nami oikein tulee. Ihan piti alkaa komentamaan ja vinkumaan, kun ei muuten onnistunut. Loppujen lopuksi kuitenkin lamppu syttyi ja hoksasi, että mistä sitä naksua ja namua saa. Hassu! Paven kanssa on enemmänkin naksuteltu, taidettiin päästä noutoon asti, mutta sitten tuli Väiski ja sen harjoittelu jäi vähemmälle. Lisäksi naksuttelin Pavelle noutokalpulan pitoa, ote oli ihan hyvä, ei alkanut pureskelmaan. Tosin koetti muutaman kerran ottaa kiinni siitä päätykappaleesta. No ja sitten liikkeet. Ensiksi Paavo;

  • Liikkeestä maahanmeno: vaihtelevasti oikein hyvä. Täytyisi tehdä pieni itsetutkiskelu tuon käskyttämisen suhteen. Välillä tippuu 1. käskystä, joskun tarvitsee toisen. Luulen, että minussa on vika tällä kertaa. Paavo kyllä tietää mitä tehdä ja saakin näistä oikeista suorituksista oikein suuren palkan ja kehut. Silti toisinaan valuu maaten tai muuten vaan laahustaa. Voip olla että minulta käsky tulee liian pitkänä tms. Olin huomaavinani, että jos annoin näpäkän maa -käskyn niin tippui ensimmäisellä. Tämä liike muuten ihan ok, välimatka voi olla jo maksimi. Tässä liikkeessä myös minun viereen tulo parantunut huimasti. Ei pyri enää nousemaan istumaan. Palkkaan ja vapautan vielä maasta. Otin viimeisen liikkeen kohdalla sivu -käskyllä perusasentoon eli istumaan, niin nousi todella säpäkästi mutta malttoi odottaa käskyä.
  • Luoksetulo: tehtiin olohuoneen matolla eli matka oli hyvin lyhyt. Lähtee innokkaasti, mutta ei vielä tajua miten tulla sivulle. Tätä olen vahvistanut kädellä.
  • Paikkamakuu: tehtiin Väiskin häiriöllä. Laitoin Paven eteiseen makaamaan ja touhusin istu-maahan-istu -käskytystä olohuoneessa Väiskin kanssa. Kävin välillä palkkaamassa Paavoa. Oli oikein hyvin ja pysyi samassa asennossa koko ajan ts. ei valunut lonkalle. Ainoa "ongelma" joka tuli eteen oli kuola  eli Pavella alkoi valumaan kuola palkkaa odotellessa ja ennen loppupalkkaa alkoikin makuultaan hieroa kuonoa etutassulla. Pöh. Noh, juu. Eli semmosta, tuntui kutittavan ihan kunnolla, mutta mikä oli postitiivista, pysyi maaten koko ajan. Oikaisin asennon vielä ennen palkkaa ja vapauttamista. Ihan pöhkö!

Muuten Paven draivi oli hyvä, tosin ei millään olisi malttanut odottaa sitä aikaa, kun joutui portin takana olemaan, kun Väiskin kanssa treenasin. Kontakti pysyi seuraamisessa (liikkeestä maahanmenossa) todella hyvin ja paikkakin oli juuri oikea. Tosin minkäänlaista häiriötä ei ympärilla ollut, joten kontaktin pitikin pysyä. Yleisesti ottaen hyvä!

Sitten Väiski:

  • Liikkeestä maahanmeno: Tämän liikkeen luulin olevan meillä ihan alkutekijöissä. HUOM! LUULIN!! Ja yllätyin kyllä niin, että meinasin taasen persiilleni lentää. Otin alkuun ihan vähän (sisällä kun oltiin) lelua esille ja liikuttelin Väiskiä edessä. Käskin seisomasta maahan ja menikin ilman istumisia hienosti, hiukan hidas oli peräpää, mutta muuten ok. Sitten liikkeelle. Olin sitä mieltä, että eihän meillä ilman käsiohjausta maaten mennä ja muutaman kerran näin otinkin. Sitten jostain herneen nurkasta tuli ajatus, että koetappas nyt ilman kättä. Odotukset ei ollu kovin korkealla, koska hulluhan häivyttää käden kerralla. Mutta mitä teki Väiski? Seurasi kontaktista, painui maahan 1. käskyllä ja jäi oikein hienosti ja suoraan paikalleen. En meinannut uskoa silmiäni! Siellä se napotti paikoillaan. Etenin n. 3 m ja jäin paikoilleni, palasin ja palkkasin ja vapautin maasta. Sai kyllä niin isot kehut ja namut, että meni ihan sykeröksi koko koiruus! Väiski oli ihan ihmeissään itsekin. Ajatus sattumasta hiipi mieleen ja päätin koettaa toisen kerran. Samalla tavalla upposi taas! Todella hyvä suoritus, en uskaltanut enempää koettaa, 2 onnistunutta liikkeestä maahanmenoa on kakaralle täysi 10!!
  • Luoksetulo: löytää oikean paikan ilman käsiohjausta. Matka ehkä n. 3 m. Tulee hyvin vierelle.
  • Paikkamakuu: Väiski sai odotella sen aikaa maassa kun kävin Pavea palkkaamassa. Tämä hyvä!

Liikkeestä maahanmeno oli kyllä ehdottomasti päivän kohokohta! Muutenkin ilman häirötä reenailu toimi hyvin. Mukava treenihetki oli vaikka sisällä tehtiinkin.

Olen varannut joulun välipäiviksi ja uuden vuoden jälkeen KoirakouluKompassin pikkutilan (http://koirakoulukompassi.com/toimitilat.html) treenailuun hyvin edullisesti (täs luki aiemmin hinta, mutta en tiedä onko se soveliasta näyttää, joten siksi muokkasin):

  • Ma 28.12 klo 19-20
  • Ke 30.12 klo 19-20
  • Ti  05.01 klo 20-21
  • To 07.01 klo 18-19

Tilassa on peilit, joten vihdoin ja viimein pääsen itse näkemään miten molemmat koiruudet toimivat ja mitkä on asennot. Itsekseen treenaillessa on hirmusen hankala hahmottaa asentoa esim. perusasennossa tai seuraamisessa, ilman että kumartuu / kurkkii koiraan päin. Tehotreenit siis silloin, ajankohtaan nähden on kiva treenata sisällä ei pääse pakkasetkaan haittamaan harjoittelua!

Jesh, tälläista tällä kertaa.