HSKP:n tokotreenit keskiviikko iltana siis oli. Suuntasin kentälle vähän odottavin mielin, että miten tämä herra Hilppa ala Väinö mahtaakaan taasen toimia kentällä. Viimeiset pari viikkoa ollaan nimittäin vain leikitty. Ei olla otettu juuri peruasentoa enempää ja sekin vain leikin jälkeen, jolloin vauhti on ollut päätä huimaava ja homma on onnistunut nappiin. Huoli oli turha!! Herra Hilpalla oli vauhti päällä! JES, juuri tätä draivia on etsitty ja näin 1 oikean treenikerran jälkeen voin jo vähän sanoa, että se on löytynyt ja toivottavasti pysyy! Aiheena oli paikkamakuu, luoksepäästävyys, ruutu ja seuraaminen.

  • Luoksepäästävyys: ei ongelmaa. Nuuskasi kouluttajaa, mutta palasi kontaktiin heti kun kouluttaja käänsi selän. Hyvä!
  • Paikkamakuu: alkuun hyvä, mutta valui sitten lonkalle. Ei pysynyt tärppinä koko aikaa vaan alkoi pälyilemään muualle. Muuten ihan ok, pysyi paikoillaan, mutta lopputulos oli S-muotoinen setteri maassa. Vinkkinä saatiin, että harkataan nyt lyhyellä matkalla lelun kanssa. Targetti on, että pysyy tärppinä koko ajan, ei anneta keksittymisen herpaantua. Niin lyhyt matka aluksi, että katse pysyy minussa.
  • Ruutu: Vähäkö päheetä Väiskin mielestä. Ollaan otettu muutamia harjoituksia ruutuun lähetyksiä, joten ei ollut odotukset kovin suuret. Mutta mitä teki Väiski? Alkuun otettiin lyhyt matka ja sanottiin koiralle; ruutu! Odotettiin, että Väiski katsoo ruutuun ja lähetys. Vitsi miten meni vauhdilla! Toisella kerralla jo oikein nyki että "joko saa mennä, joko nyt?" Mahti ipana. Pidin pannasat kiinni ja kun rauhoittui ja siirsi katseen ruutuun -> lähetys! Ampui ruutuun hyvin ja jäi alustalle. Palkkana lelu taakse ja riemu alkoi.
  • Seuraaminen: No, parempi se oli kun ennen kertaakaan kentällä, mutta vieläkin laahusti. Ehkä auringon porotus alkoi jo tehdä tehtävänsä, en tiedä, mutta ei vieläkään hyvä. Kouluttajan mielestä lähdöt oli hyvät ja nyt voisi palkata ihan vain niistä hetken. Parempi juu, mutta ei vielä sitä mitä keskenään treeneissä antaa.

Yleisesti ottaen oli ihan tosi kivat treenit. Palkkasin Väiskin kunnon leikillä laina suoritusten jälkeen ja draivi eikun kasvoi, toki nyt pystyi sen helpommin tekemään, kun kentän reunustat ei ollut täynnä muita koirakoita. Välillä oli vähän haahuilua, mutta se korjaantui kun otin Väiskin käskyn alle. Ollaan tässä leikkimisen ohella treenattu sellainen temppu kun "takaa", jossa Väiski käskystä kiertää mun taakse ja tulee mun jalkojen väliin istumaan, niin että pää on tuossa mun masun kohdalla ja kontaktissa. Tässä liikkeessä Väiski jaksaa odottaa vaikka kuinka kauan, joten pöhkö minä kun en sitä ole aikaisemmin käyttänyt vaan antanut sen haahuilla odotusajoilla.. no aina oppii jotakin uutta, jopa itsestään. Saatiin taas puhtia treeneihin ja hyvää palautetta, joten eikun kentälle taas tiemme käy, toki leikkien vielä!

Oikein hyvää Juhannusta! Meidän poppoo pakkaa kamat ja suuntaa auton keulan kohti Kuopiota ja kesämökkiä. Luvassa pitkiä lenkkejä ja uimista poikein osalta, minä ajattelin keskittyä mansikkamargariitan tekemiseen ja nauttimiseen auringossa laiturilla!